Tuesday, June 25, 2024
Jurnalism corect


Rareş Bogdan: Dacă PNL consideră că prezenţa mea în Guvern este necesară, nu voi ezita să fac acest pas

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 23 august 2022

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan afirmă că nu ţine „în mod deosebit” să părăsească Parlamentul European pentru a face parte din Guvernul de la Bucureşti, dar subliniază că va face acest pas, dacă partidul i-o va cere.

„Dacă este cazul şi dacă Partidul Naţional Liberal consideră că prezenţa mea în cadrul Guvernului pentru a reprezenta politicile naţionale ale României şi componenta liberală este necesară, vă asigur că nu voi ezita să fac acest pas. Dar această decizie o va lua Partidul Naţional Liberal, împreună cu preşedintele partidului şi colegii mei din Biroul Permanent Naţional. Deci dacă domniile lor consideră că prezenţa mea în Guvern, anul viitor pe 25 (mai, când va avea loc rotativa la guvernare – n.r.) este necesară, nu voi ezita să trec la îndeplinirea acestei chestiuni. Eu mă simt foarte bine în calitate de europarlamentar, sunt şeful delegaţiei României acolo, sunt un om care am multe proiecte pe partea de Parlament European, fac lucruri importante legate de bani europeni pentru România, relaţionez extrem de bine cu colegii mei din PPE, dar nu numai. Nu ţin în mod deosebit să abandonez mandatul de europarlamentar după trei ani jumătate pentru a veni la Bucureşti, dar dacă PNL consideră că prezenţa mea în Guvern este necesară, nu voi ezita să fac acest pas”, a afirmat Rareş Bogdan, luni seară, la Digi 24.

Afirmaţia a fost făcută în contextul în care a fost întrebat pe acest subiect în cursul anului trecut, la scurt timp de la formarea coaliţiei de guvernare de către PSD, PNL şi UDMR, iar atunci Bogdan a afirmat că în mai 2023, atunci când va avea loc rotativa la guvernare, el va face parte din Executiv.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW