Monday, May 27, 2024
Jurnalism corect


Rareș Bogdan, audiat de DNA în dosarul Romarm

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 6 aprilie 2023

Europarlamentarul Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, a fost audiat joi, 6 aprilie, de Direcția Națională Anticorupție, în calitate de martor în dosarul măștilor neconforme de la Romarm.

Tot în acest dosar și tot în calitate de martor au mai dat explicații în fața procurorilor fostul premier, Ludovic Orban, ministrul economiei, Virgil Popescu, dar și fostul ministru al economiei, Claudiu Năsui.

Procurorii susțin că, pe fondul pandemiei de coronavirus, în calitate de director al Romarm, Gabriel Țuțu ar fi cerut 50.000 de lei pentru a interveni pe lângă anumite persoane din cadrul MApN pentru a-i da firmei deținute Alexandru Pițurcă, fiul lui Victor Pițurcă, contracte pentru livrarea unor măști de protecție neconforme.

Totodată, Țuțu ar fi încheiat în perioada 19 martie 2020 – 16 septembrie 2021, cu o asociere de firme din care făcea parte și o societate controlată de Victor Pițurcă, în condiții dezavantajoase pentru compania statului, două contracte ce vizau cumpărarea a șapte utilaje neconforme de producere a măștilor de protecție.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW