Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Rareș Bogdan anunță perspectiva PNL după ce PSD și-a schimbat strategia cu privire la recursul compensatoriu

By Daniela Eremia , in Politic Stirile zilei , at 3 decembrie 2019 Etichete: , , ,

Europarlamentarul PNL, Rareș Bogdan, a spus, marți, că Partidul Social Democrat și-a schimbat strategia și „intră în față“ în Parlamentul României, având în vedere că sunt legi importante care au intrat în procedura de urgență după ce au stat pe masa legislativului încă de la începutul verii. Este vorba despre recursul compensatoriu și abrogarea pensiilor speciale. 

Inițial Guvernul PNL anunțase că își asumă răspunderea pentru recursul compensatoriu, dar PSD a luat-o înaintea lor și a băgat legea în Parlament.

În ședința de plen de miercuri, toate aceste propuneri ar putea primi undă verde, astăzi aceste subiecte aflându-se în dezbatere în comisiile de specialitate.

„Nu avem încredere în demersul PSD. PSD a aflat demersul cu privire la asumarea răspunderii cu privire la promisiunile noastre electorale, în campania pentru europarlamentare și prezidențiale, și acum încearcă să se cațere pe această chestiune și să ducă în procedură de urgență în Parlament, încercând să blocheze asumarea de către Guvern”, a spus Rareș Bogdan într-o intervenție telefonică la Digi24, marți dimineață.

„Eu nu am încredere în PSD, nu am încredere că nu vor încerca în comisii să facă mai multe stricăciuni decât lucruri bune, să producă modificări care să ne încurce. Acel recurs compensatoriu care a pornit din inițiativa doamnei Prună, în 2016, a fost modificat complet și grobian de către domnul Șerban Nicolae, de domnul Nicolicea, de domnul Iordache, de doamna Steluța Cătăniciu și de ceilalți domni care au desăvârșit un act extrem de grav pentru liniștea cetățenilor României, aducând pe străzi peste 22.000 de infractori”, a completat el.

„Nu am niciun motiv să cred că, peste noapte, PSD s-a schimbat. Domnii Nicolicea și Bacalbașa sunt tot acolo. Toți liderii care susțineau eliberarea infractorilor, mutilarea legilor justiției, anularea tuutor deciziilor completelor de 3 sau de 5 judecători, ei sunt tot acolo”, a menționat prim-vicepreședintele PNL.

Rareș Bogdan a mai afirmat că nu are încredere în PSD și are toate motivele după ce au făcut în ultimii trei ani de zile.„Vom vedea ce vor să facă, eu nu am încredere în PSD și am toate motivele, după ce au făcut în ultimii trei ani de zile”, a mai spus Rareș Bogdan.

În plus, a criticat PSD și pentru faptul că vrea să elimine supraaciza la carburant, după ce a introdus această taxă. „Probabil vor să o ridice, gândindu-se că ne produc în buget o gaură de 3,5 miliarde. Îi asigur că avem cu ce să acoperim”, a afirmat Bogdan.

„Îi invit să încerce să vină cu demersuri proprii, nu doar să se cațere pe demersurile PNL-USR”, a completat Rareș Bogdan.

Sursă foto: Facebook

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *