Sunday, May 19, 2024
Jurnalism corect


Rareș Bogdan anunță o nouă încercare de negociere a intrării României în Schengen: Dacă tot vine Karl Nehammer la București, să nu vină doar cu ideea de a-l înjura

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 2 martie 2024 Etichete: , , ,

Prim-vicepreşedintele PNL, europarlamentarul Rareş Bogdan, a declarat sâmbătă, 2 martie, la Antena 3 CNN, că se negociază în continuare pentru intrarea României în Spațiul Schengen și cu granițele terestre. Europarlamentarul a spus că speră la un anunţ în acest sens în perioada 6-7 martie, când zeci de lideri politici europeni și reprezentanți ai partidelor afiliate Partidului Popular European (PPE), principala forță politică din Parlamentul European, se vor afla la București. Conform informațiilor Main News, cancelarul Austriei, Karl Nehammer, principalul opozant al aderării României la spațiul Schengen, a fost invitat și foarte probabil va participa la eveniment.

„Mi-ar plăcea foarte mult ca, în momentul când veţi face emisiuni, probabil, cu toţi cei 13 şefi de stat şi de guvern care vin la Bucureşti între 6 şi 8 (…) să putem să avem şi un anunţ excepţional. Nu ştiu dacă se va reuşi acest lucru. Nu ascund că lucrăm la asta, încercăm să obţinem o negociere, că, dacă tot vine Karl Nehammer şi îl vedem la faţă, măcar să vină şi cu un anunţ, să nu vină doar cu ideea de a-l înjura”, a transmis Rareș Bogdan.

În cadrul congresului ce va avea loc la București, membrii PPE vor adopta un nou Manifest, care, potrivit informațiilor noastre, va conține și obiectivul aderării României la spațiul Schengen.

Consiliul Uniunii Europene a votat în unanimitate primirea României și Bulgariei în spațiul Schengen cu frontierele aeriene și maritime, începând din data de 31 martie 2024.

Decizia Consiliului UE este însoţită de două declaraţii politice complementare, una trilaterală Austria – România – Bulgaria şi alta individuală a Comisiei Europene, care prevăd, de asemenea, măsurile de întărire a controlului la frontiere şi de aplicare a Regulamentului Dublin, precum şi angajamentul politic de a continua în 2024 discuţiile privind aplicarea acquis-ului integral Schengen, inclusiv cu privire la frontierele terestre.

CITEȘTE ȘI: Cine sunt liderii politici europeni așteptați la București pentru Congresul PPE – SURSE

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW