Thursday, December 1, 2022
Jurnalism corect


Raportul Comisiei Europene: 38 de noi proceduri de infringement deschise împotriva României, în anul 2019

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 31 iulie 2020 Etichete: ,

Comisia Europeană a transmis, vineri, că împotriva României au fost deschise anul trecut 38 de proceduri de constatare a neîndeplinirii obligațiilor. Dintre acestea au fost 17 proceduri noi de constatare a neîndeplinirii obligaţiilor de transpunere la timp împotriva României în domeniile mediu, mobilitate şi transport, antreprenoriat şi IMM sau servicii financiare, potrivit unui comunicat de presă al CE.

Potrivit raportului pentru România pentru anul 2019,din aceste 17 proceduri, trei se referă la mobilitate şi transport, trei la mediu, două pentru stabilitate financiară, servicii financiare şi uniunea pieţelor de capital şi piaţă internă, două pentru industrie, antreprenoriat şi IMM-uri, două vizând justiţie şi consumatori, iar cinci pe alte domenii.

Comisia a continuat să pună în aplicare în mod ferm normele în toate domeniile de politică, acordând prioritate domeniilor care au cel mai mare impact asupra vieţii de zi cu zi a cetăţenilor şi a întreprinderilor. Unele dintre principalele domenii de politică vizate au fost mediul, piaţa internă, industria, antreprenoriatul şi IMM-urile, precum şi transportul şi mobilitatea. Împreună, aceste domenii au reprezentat jumătate din numărul total de cazuri.

„De exemplu, Comisia a luat măsuri împotriva a trei state membre pentru poluarea excesivă a aerului şi împotriva a cinci state membre care nu au asigurat accesul în condiţii echivalente pentru utilizatorii cu handicap la numărul european unic pentru apeluri de urgenţă 112. Punerea în aplicare a dreptului UE se bazează pe cooperare. Din acest motiv, Comisia Europeană sprijină în mod activ statele membre în punerea în aplicare a dreptului UE prin intermediul îndrumărilor şi al dialogului. În 2019, Comisia a acordat o atenţie deosebită sprijinirii autorităţilor naţionale şi regionale în punerea în aplicare a normelor privind gestionarea deşeurilor, calitatea aerului, eficienţa energetică, pieţele agricole şi egalitatea de gen”, arată comunicatul de presă, citat de news.ro.

Raportul Comisiei Europene AICI

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW