Friday, May 27, 2022
Jurnalism corect


Raport: Principala motivație a atacurilor cibernetice din 2019 a fost reprezentantă de bani, nu de spionaj

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 20 mai 2020 Etichete: , ,

Raportul anual al Verizon, referitor la atacurile cibernetice, arată că banii au reprezentant în anul 2019 principala motivație a furturilor de date, nu spionajul, conform Reuters.

Aproximativ nouă din 10 breșe de securitate au fost motivate financiar, pe baza analizării a peste 32.000 de incidente și a aproape 4.000 de accesări neautorizate din 81 de țări, se arată în document.

Potrivit Verizon Business 2020 Data Breach Investigations Report, numărul breşelor de securitate confirmate s-a dublat faţă de anul anterior. În contextul pandemiei de coronavirus și a faptului că oamenii au fost obligați să stea în case, atacurile cibernetice împotriva companiilor ar putea să crească.

Conform documentului, 86% dintre aceste breşe au avut loc pentru bani, nu pentru spionaj. Furtul datelor de acces, phishingul şi compromiterea emailurilor companiilor au reprezentat motivele pentru 67% dintre atacurile cibernetice, scrie news.ro.

În timp ce companiile au adoptat soluții bazate pe web, așa au procedat și hackerii, astfel, breșele care au avut loc pe web şi împotriva aplicaţiilor cloud au crescut la 43%, nivel dublu faţă de anul precedent.

Companii precum Facebook şi Salesforce au prelungit munca de acasă cel puţin până la sfârşitul acestui an, fiind de aşteptat ca mai multe companii să le urmeze exemplul.

Directorul general al Verizon Business Group, Tami Erwin, a declarat că ”transformarea digitală” la modelul muncii de acasă în timpul pandemiei de coronavirus a ridicat o serie de îngrijorări legate de securitate.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW