Monday, February 26, 2024
Jurnalism corect


Raport: Penele de curent din România au durat de două ori mai mult decât cele din țările europene avansate

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 26 iulie 2020 Etichete: , , ,

Raportul privind realizarea indicatorilor de performanţă a operatorilor de distribuţie a energiei pentru 2019, publicat de ANRE, arată că durata penelor de curent din România a fost de două ori mai mare decât în țările europene avansate.

Același raport arată că fiecare consumator de energie din România a stat în beznă, în medie, 350 de minute anul trecut.

Durata întreruperilor planificate a fost anul trecut, în medie, de 171 de minute pentru fiecare consumator, iar întreruperile neplanificate au durat 179 de minute/consumator, totalul fiind de 350 de minute/consumator, arată raportul, citat de Agerpres.

Situaţia este similară şi în cazul întreruperilor neplanificate.

„Valorile agregate de ansamblu pentru SAIDI, întreruperi neplanificate, au valori cuprinse între 142,8 min/an pentru E-Distribuţie Muntenia şi 227,4 min/an pentru E-Distributie Banat, respectiv valoarea medie pe ţară este de 178,91 min/an, valori mai mari decât intervalul de valori de circa 20 – 100 min/an înregistrate în ţările europene avansate”, se arată în raport.

Dintre cei opt operatori de distribuţie la nivel naţional, cele mai lungi pene de curent au avut loc la consumatorii e-Distribuţie Banat, respectiv 227 minute în medie pentru fiecare consumator.

Imediat în clasament este Distribuţie Energie Oltenia, cu 204 minute/consumator, Delgaz Grid – 188 minute, SDEE Transilvania Sud – 186 minute, SDEE Muntenia Nord – 179 minute, SDEE Transilvania Nord – 149 minute, e-Distribuţie Dobrogea – 147 minute şi e-Distribuţie Muntenia – 142 minute.

sursa foto: business-review.eu

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW