Thursday, June 13, 2024
Jurnalism corect


Raport favorabil dat de Camera Deputaţilor pentru proiectul PSD privind pedepsele blânde în cazurile de evaziune sub 100.000 euro / Reacţia liderului deputaţilor PNL

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Politic , at 19 mai 2020 Etichete: , , , ,

Camera Deputaţilor a dat raport favorabil pentru proiectul de lege prin care cei persoanele care săvârşesc infracţiuni de evaziune fiscală până în 100.000 de euro primesc doar o amendă.

Proiectul a fost iniţiat de deputatul PSD Cătălin Rădulescu.

Liderul deputaților liberali, Florin Roman, a anunţat că PNL se va opune acestui proiect de lege.

„În timp ce guvernul liberal e în plină luptă cu pandemia de COVID, PSD și aliații de conjunctură au dat un nou raport favorabil în Comisia juridică pentru controversatul proiect de lege privind aministierea evazioniștilor.

Proiectul, care merge acum la votul final, propune ca pentru faptele de evaziune până într-un anumit cuantum (50.000 euro) sa se aplice amendă sau (100.000 euro) pentru a înceta procesul penal dacă este plătit prejudiciul plus 20%, din totalul acestuia, pana la primul termen de judecată.

Mai pe românește spus, hoțul neprins e negustor cinstit, iar dacă ești prins ca faci evaziune fiscală, nu mai săvârșești nici o faptă penală, atât timp cât dai înapoi statului, ceea ce trebuia să achiți.

Proiectul PSD a fost declarat neconstitutional de CCR, însă el a fost readus în Parlament, la vot final, cu doar câteva modificări neesențiale”, transmite deputatul PNL Florin Roman într-un comunicat.

Florin Roman a mai adăugat că PNL „va apela la toate pârghiile constituționale pentru ca o asemenea lege să nu intre niciodată în vigoare”.

„PSD condus de Liviu Dragnea este același în Parlament, chiar dacă între timp este condus interimar de un alt președinte. Iar scăparea celor certați cu legea, rămâne principala preocupare a celor de la PSD, chiar în vremuri dificile, în care Guvernul duce o grea bătălie, împotriva pandemiei de COVID”, a mai transmis deputatul.

Proiectul de lege a fost declarat neconstituțional de CCR în aprilie anul trecut. Acesta a fost adoptat de Senat, ca primă cameră sesizată, în luna februarie. Votul decizional va fi dat de Camera Deputaților.

Inquam Photos / George Calin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW