Monday, May 20, 2024
Jurnalism corect


Ramona Mănescu îi predă ștafeta lui Bogdan Aurescu. Iohannis:PSD-iști diletanți au crezut că se pot profila folosind politica externă a României/Ministrul de Externe: E o întoarcere acasă

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 5 noiembrie 2019 Etichete: , , , , , ,

Ramona Mănescu i-a predat, marți, ștafeta de ministru al Afacerilor Externe lui Bogdan Aurescu. La ceremonia de preluare a mandatului de la sediul MAE a participat și președintele României Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban.

Klaus Iohannis, prezent la evenimentul de preluare a mandatului de la MAE, a criticat încă o dată guvernarea PSD.

„Politica externă a avut în ultimii trei ani și jumătate de suferit. Lideri PSD-iști diletanți au crezut că se pot profila folosind politica externă a României. Eroare! Singurul lucru pe care l-au obținut este decredibilizarea României cu relația cu mulți parteneri cu care am avut legături strânse și încredere reciprocă. Știți foarte bine care sunt dosarele ratate de guvernarea PSD și aș menționa numai dosarul ONU, unde am avut o poziție de stat foarte bună și în final nu ne-am atins obiectivul. (…) Este cazul să reparăm ce au stricat pesediştii. Este cazul să refacem încrederea partenerilor noştri în România, în politica externă a României. Convingerea mea fermă este că România trebuie să aibă o politică externă solidă, de succes, de încredere, indiferent de cine guvernează la un moment dat ţara noastră. Acest lucru acum începe să redevină posibil, după mulţi ani în care politica externă a fost afectată de guvernări eşuate am ajuns într-o zonă în care putem să fim optimişti că preşedintele şi Guvernul României vor colabora loial, aşa cum este scris în Constituţia României”, a declarat Iohannis.

Premierul Ludovic Orban a ținut și el un discurs la ceremonie și a vorbit despre politizarea Ministerului Afacerilor Externe din ultimii ani.

Premierul României a menționat faptul că Departamentul pentru Românii de Pretutindeni va fi cuprins în Ministerul de Externe şi va fi condus de un secretar de stat.

Bogdan Aurescu, noul ministru al Afacerilor Externe: „Am astăzi plăcerea de a mă întoarce la Ministerul Afacerilor Externe, pentru mine fiind o întoarcere acasă. Aici este locul unde am crescut, unde m-am format profesional şi unde am cunoscut oameni deosebiţi. (…) Diplomaţia română are nevoie de un suflu nou, de performanţă, de rigoare, de bună pregătire, dar şi de bună-credinţă. Are nevoie de spirit inovativ, de proiecte inteligente şi acţiuni orientate spre rezultat aşa încât profilul României şi influenţa sa pe plan internaţional să crească în beneficiul cetăţenilor români.(…)Nu vă voi cere ca ministru ceea ce îmi voi cere mie însumi, dar mie însumi îmi cer foarte multe. (…) Venirea în funcţia de ministru nu este şi nu poate fi un prilej de bucurie personală, ci de muncă asiduă”.

Ramona Mănescu, fost ministru al Afacerilor Externe:“Vreau să-i mulțumesc domnului președinte Klaus Iohannis la preluarea mandatului și domnului Aurescu pentru colaborarea foarte bună pe care am avut-o când domnia sa era consilier prezidențial. Îi urez mult succes în noul mandat”.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More to that Topic: mainnews.ro/ramona-manescu-ii-preda-stafeta-lui-bogdan-aurescu-iohannispsd-isti-diletanti-au-crezut-ca-se-pot-profila-folosind-politica-externa-a-romaniei-ministrul-de-externe-e-o-intoarcere-acasa/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW