Saturday, April 20, 2024
Jurnalism corect


Ramona Chiriac s-a retras din fruntea listei comune PSD-PNL la europarlamentare / Ciolacu: Mihai Tudose este o opţiune de deschidere a listei UPDATE

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 21 martie 2024

UPDATE Premierul Marcel Ciolacu a comentat joi, 21 martie, decizia Ramonei Chiriac de a se retrage din fruntea listei comune a PSD-PNL la europarlamentare.

„Doamna Ramona Chiriac, preşedinta Reprezentanţei Comisiei Europene la Bucureşti, s-a suspendat după ce au fost discuţiile că va candida pe lista comună. A anunţat public de ce anume s-a retras. Nu pot comenta eu o decizie luată de doamna Ramona Chiriac. Am avut o discuţie cu doamna Chiriac. Dânsa a făcut public faptul că nu mai doreşte să candideze şi cred că este suficient. E o problemă a dânsei personală şi eu nu am dreptul să vorbesc”, a spus Ciolacu, citat de News.ro.

Președintele PSD a mai spus că cele două partide coaliţie au destui oameni competenţi care să deschidă lista la alegerile europarlamentare şi a precizat că urmează să aibă o discuţie pe această temă cu liderul PNL, Nicolae Ciucă.

Chhestionat dacă Mihai Tudose este o opţiune să deschidă lista la europarlamentare, Ciolacu a răspuns: „Referitor la Mihai Tudose este o opţiune de deschidere a listei, dar voi hotărî împreună cu domnul Ciucă. Eu îmi doresc ca listele să fie deschise de reprezentanţi ai celor două partide. Cred că cele două partide au destui oameni competenţi care să deschidă această listă”.

UPDATE Ramona Chiriac a confirmat joi, 21 martie, într-o postare pe X, că nu candidează la alegerile europarlamentare, din motive personale.

Știrea inițială

Independenta care deschidea lista comună PSD-PNL la europarlamentare, Ramona Chiriac, şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România și-a retras candidatura, au declarat surse politice.

Până la acest moment, după retragerea Ramonei Chiriac, lista se prezintă astfel: Mihai Tudose (PSD, Rareş Bogdan (PNL), ⁠Gabriela Firea (PSD),  Dan Motreanu (PNL), ⁠Victor Negrescu (PSD),  Adina Vălean (PNL), ⁠Vasile Dîncu (PSD), ⁠Daniel Buda (PNL) ⁠Maria Grapini (PSD); ⁠Siegfried Mureşan (PNL), Gheorghe Cârciu (PSD), ⁠Dragoş Benea (PSD) ⁠Mircea Hava (PNL),  Titus Corlăţean (PSD), ⁠Dan Nica (PSD), Gheorghe Falcă (PNL), ⁠Roxana Mînzatu (PSD), ⁠Virgil Popescu (PNL), ⁠Alexandru Muraru (PNL), potrivit News.ro.

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW