Thursday, February 22, 2024
Jurnalism corect


Raluca Turcan: Votul pe care ni-l dorim în Parlament este acela de respingere a Guvernului propus/ Strigă că suntem penibili cei care trei ani de zile au avut ocazia să arate ceea ce pot

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 13 februarie 2020 Etichete: , ,

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, joi seara, că votul pe care și-l doresc liberalii referitor la învestirea Guvernului Orban II de săptămâna viitoare este acela de respingere.

„În momentul în care am decis să intrăm în procedura de alegeri anticipate, Guvernul propus trebuie să fie respins de două ori în Parlament. Așadar, votul pe care ni-l dorim în Parlament este acela de respingere a actualului Guvern, în condițiile în care țara este guvernată, noi fiind în continuare miniștri interimari. 

Evident ca momentul din parlament dorim să îl folosim ca un moment de bilanț și de prezentare a priorităților pe care le putem urmări sau atinge și pe termen scurt și pe termen mediu. Cred că în Parlament miniștrii vor avea o bună ocazie să vorbească despre ce au făcut în domeniul lor de actualitate”, a declarat Raluca Turcan, joi seara, la Digi24.ro.

Liberala a mai precizat că în Parlament „mizează pe cartea sincerității”, criticând faptul că social-democrații vorbesc de rău Guvernul Orban, însă aceștia au avut ocazia trei ani să demonstreze ceea ce pot.

„Mizez pe cartea sincerității. Până la urmă cine strigă că suntem penibili, cine strigă „incompetență”, cine strigă diverse lucruri negative la adresa acestui Guvern? Cei care trei ani de zile au avut ocazia să demonstreze ceea ce pot. Au avut tot ce se putea în această țară. Majoritate în Parlament, control pe aproape toate instituțiile, inclusiv cele din Justiție, au avut un Guvern abuziv care ar fi putut să decidă în ședințele de Guvern aproape orice. Faptul că acum clamează că în ajun de moțiune de cenzură ne-am pregătit temele pentru o bună guvernare pentru patru luni de acum înainte nu face decât să cadă până la urmă în capcana propriei lor retorici.

Evident că ei vor încerca să spună lucruri rele despre noi. Noi în Parlament vom prezenta ce am făcut în trei luni de zile și, de asemenea, vom spune de fiecare dată când vom avea ocazia care este unica soluție pentru ca România să ajungă la alegeri anticipate”, a declarat Raluca Turcan.

Întrebată despre o posibilă dată a alegelor anticipate, Raluca Turcan a declarat:

„Pe Constituție, în momentul de față, termenul limită până la care m putea suprapune alegerile anticipate cu alegerile locale ar fi 28 iunie, pentru că în 28 iunie practic ieșim din cadrul de existență a mandatului aleșilor locali. (…) Până la urmă data se stabilește prin Hotărâre de Guvern și, de asemenea, în funcție de calendarul care iese din Parlament. Noi dorim o prezență mare la vot, ne dorim o reprezentație bună a românilor, nu fugim de votul românilor, vom găsi acea dată și vom alege acea dată astfel încât să le permitem românilor să voteze în număr cât mai mare. Între 14 mai și 28 iunie este un calendar în care vom găsi cea mai bună dată pentru anticipate”, a mai spus Raluca Turcan.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW