Monday, January 17, 2022
Jurnalism corect


Raluca Turcan: Sunt trei scenarii în privința anului școlar / Vicepremierul vorbește despre posibilitatea ca elevii să repete anul

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 23 martie 2020 Etichete: , , , , , ,

Raluca Turcan solicită Ministerului Educației să analizeze situația elevilor din România care desfășoară cursuri online în acest moment, afirmând că, în opinia sa, sunt trei scenarii în ceea ce privește anul școlar.

Vicepremierul Raluca Turcan spune că, în funcție de analiza ministerului cu privire la educația online, se va lua o decizie referitoare la anul școlar în curs.

„Am solicitat o analiză din partea Ministerului Educației, tocmai pentru a vedea cum se desfășoară educația online și în baza programelor speciale create în parteneriat cu TVR pe educația copiilor. Plecăm de la principiul că nici o evaluare nu poate să fie în afara materiei predate. Dacă efectele predării online vom vedea că ating toate segmentele sociale, pentru că evident, România are și segmente extrem de vulnerabile, unde accesul la Internet este îngrădit, unde inclusiv accesul la televiziune este deficitar, vom vedea în funcție de aceste evaluări cum vom proceda cu anul școlar”, a declarat Raluca Turcan, pentru RFI.

În opinia sa, sunt trei scenarii posibile care pot fi aplicate în privința anului școlar, una fin variante fiind repetarea anului de către elevi.

„Sunt trei etape posibile, cel puțin din perspectiva mea. Una ar fi ca anul școlar să continue și evaluările să fie așa cum au fost prevăzute, dar e un scenariu destul de greu de atins, întrucât deja se prefigurează închiderea școlilor peste perioada anunțată. Al doilea scenariu ar fi al decalării evaluărilor, iar al treilea ar fi al repetării anului, însă vom vedea, e foarte-foarte dificil de afirmat acum care va fi soluția. Toate scenariile sunt posibile, nu există o țară în care să nu fie luate în considerare toate scenariile”, a mai afirmat vicepremierul.

 

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW