Saturday, May 18, 2024
Jurnalism corect


Raluca Turcan: Şcoala începe în mod obligatoriu de la data de 14 septembrie

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 7 septembrie 2020 Etichete: ,

Raluca Turcan a declarat că este important ca școlile să se redeschidă pe 14 septembrie, iar autoritățile locale trebuie să fie pregătite din punct de vedere al condițiilor sanitare, pentru a putea reclădi încrederea în sistemul educațional și cel sanitar.

Vicepremierul a spus, în cadrul unei conferințe de presă din Iași, că, în data de 14 septembrie, școlile trebuie să fie pregătite din punct de vedere al condițiilor sanitare, pentru a putea reclădi încrederea cetățenilor în sistemul educațional și cel sanitar.

E important ca 14 septembrie să ne găsească pregătiţi din punctul de vedere al condiţiilor sanitare în şcoli, din punctul de vedere al dotării cu echipamente şi materiale de protecţie în şcoli, cu circuite foarte clar stabilite pentru siguranţa elevilor şi profesorilor. În acelaşi timp, este important ca elevii să meargă la şcoală, e important ca şcoala să înceapă şi în felul acesta să reclădim şi încrederea în şcoală şi sănătatea publică, dar şi dorinţa de a intra cu toată forţa în activitatea de educaţie de care mulţi copii în perioada stării de urgenţă au fost privaţi”, a declarat vicepremierul.

Raluca Turcan a mai precizat, cu o săptămână înainte de deschiderea școlilor, că autoritățile locale trebuie să înțeleagă ce nu a funcționat în perioada stării de urgență cu privire la situația învățământului online, pentru a nu repeta aceleași greșeli.

Trebuie să ne uităm foarte bine, să ne uităm unde lucrurile nu au funcţionat foarte bine pe perioada stării de urgenţă şi acum, la începutul anului şcolar, să corectăm, inclusiv dacă se ajunge la predarea online, aceasta să fie de calitate, profesorii să ştie să predea, copiii să aibă de pe ce să înveţe şi sănătatea din spaţiul comunitar să fie una solidă”, a spus Raluca Turcan.

În plus, aceasta a ținut să menționeze că școala o să înceapă, în mod obligatoriu, în data de 14 septembrie, făcând referire la zvonurile apărute în spațiul public, conform cărora începutul școlii s-ar fi amânat.

Şcoala nu este facultativă. Şcoala începe în mod obligatoriu de la data de 14 septembrie. Există mai multe scenarii în baza cărora se poate învăţa începând cu data de 14 septembrie. Din cauza contextului epidemiologic, trebuie să meargă la şcoală. Părinţii au de asemenea obligaţia pe de o parte să îi verifice pe copii să nu se prezinte bolnavi la şcoală şi în acelaşi timp să îi îndemne să meargă la şcoală”, a adăugat vicepremierul.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW