Wednesday, May 31, 2023
Jurnalism corect


Raluca Turcan: PNL a decis să susțină eliminarea pensiilor speciale. Cerem PSD să nu joace la ruleta rusească viitorul românilor

By Daniela Eremia , in Politic Stirile zilei , at 9 decembrie 2019 Etichete: , , , ,

Vicepremierul Raluca Turcan a anunțat, luni, după ședința conducerii PNL, că Guvernul va sesiza marți Parlamentul pentru asumarea răspunderii pe justiție, legea privind plafoanele bugetare și OUG 51.

Raluca Turcan a precizat că vor fi trei proiecte de legi pentru care Guvernul își va asuma răspunderea: Legi din domeniul justiției – prorogarea pensionării magistraților, trecerea completurilor de 2 la 3 judecători și partea legată de vechime pentru accederea în magistratură. Abrogarea OUG 51 – partea legată de transportul școlar, acesta fusese scos din sfera serviciilor publice și Legea privind plafoanele bugetare.

De asemenea, vicepremierul a mai menționat că PNL a decis să susțină anularea pensiilor speciale, făcând excepție pensiile militarilor și ale magistraților, iar în paralel se lucrează la o nouă lege a pensiilor.

În plus, Raluca Turcan a cerut celor de la PSD să nu obstrucționeze procesul de asumare a răspunderii pentru proiectele de legi pe care Guvernul Orban le susține.

„Cerem PSD să nu obstrucționeze în Parlament procesul de asumare a răspunderii.  PSD să nu joace la ruleta rusească viitorul românilor. E foarte important ca România să nu mai fie blocată. Să fie o răspundere asumată de Guvern. Al doilea semnal de alarmă e o rugăminte către parlamentarii care susțin guvernul Orban. Să sprijine în Parlament proiectele astfel încât să facem niște lucruri care până acum nu au trecut”, a spus vicepremierul.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW