Monday, November 28, 2022
Jurnalism corect


Raluca Turcan: Anul viitor pensiilor vor crește cel puțin cu rata inflației

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 5 iunie 2021

Ministrul muncii, Raluca Turcan, a promis că în anul viitor punctul de pensie va fi majorat cel puțin cu rata inflației, în condițiile în care noua lege a pensiilor ar urma să fie finalizată abia la finalul anului 2022.

„Legislaţia pe care o avem în momentul de faţă ne-a permis ca anul acesta să mergem pe majorarea pensiilor de 14% făcută la finalul anului trecut şi în condiţiile în care noua lege a pensiilor, cel mai probabil, va fi gata la finalul anului 2022, înseamnă că anul viitor vom rămâne cu actuala legislaţie în materie de pensii şi cel mai probabil vor creşte cel puţin cu rata inflaţiei”, a afirmat Raluca Turcan, citată de Agerpres.

Legislația actuală prevede că valoarea punctului de pensie se majorează anual cu 100% din rata inflației, la care se adaugă 50% din creșterea reală a câștigului salarial mediu brut, realizat pe anul precedent. Pe fondul crizei generate de pandemia COVID-19, valoarea punctului de pensie pe anul 2021 a fost înghețată la 1.442 lei, pensia minim garantată fiind de 640 lei.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW