Monday, May 23, 2022
Jurnalism corect


Raluca Turcan: Ne punem mandatul la bătaie/Guvernul își va asuma răspunderea pentru abrogarea recursului compensatoriu

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 1 decembrie 2019 Etichete: , , , , , ,

Raluca Turcan a declarat că dacă abrogarea recursului compensatoriu nu va fi realizată prin modificarea legii de către Parlament, atunci Guvernul îşi va angaja răspunderea. Vicepremierul mai spune și că PNL își pune mandatul la bătaie pentru apărarea oamenilor cinstiţi puşi în pericol de fosta guvernare 

„Guvernul PNL are mandat în favoarea celor cinstiţi, nu a infractorilor! Ne punem mandatul la bătaie ca să apărăm oamenii cinstiţi puşi în pericol de fosta guvernare prin recursul compensatoriu. Abrogarea recursului compensatoriu este atât de importantă pentru noi, încât ne vom angaja răspunderea dacă nu va fi realizată prin modificarea legii de către Parlament”, a declarat duminică, pentru Agerpres, Raluca Turcan, care participă la Sibiu la manifestările prilejuite de Ziua Naţională a României

Turcan a mai spus că PSD a scos din închisori aproape 20.000 de infractori periculoşi care ameninţă viaţa oamenilor.

„Sub pretextul unor condiţii improprii de detenţie, PSD a scos pe porţile puşcăriilor aproape 20.000 de infractori periculoşi care ameninţă viaţa oamenilor. Problema posibilelor amenzi din partea CEDO va fi rezolvată prin alte mijloace, cum ar fi brăţări electronice, personal de probaţiune sau chiar construcţia unui nou penitenciar. În niciun caz eliberarea infractorilor înainte de termen nu este o soluţie”, a arătat vicepremierul Raluca Turcan.

De asemenea, Turcan a mai afirmat că Guvernul își va mai asuma răspunderea și pentru prorogarea termenului de pensionare anticipată pentru magistraţi.

„Rămânem fermi în respectarea angajamentului de guvernare şi vom include la angajarea răspunderii şi prorogarea termenului de pensionare anticipată pentru magistraţi.

În acest fel, evităm blocarea justiţiei şi rejudecarea a mii de procese. Vom mai include modificarea condiţiilor de vechime pentru accederea în magistratură, dar şi trecerea de la completele de doi judecători la cele de trei în instanţele inferioare. Anihilarea abuzurilor PSD în justiţie nu mai poate fi tergiversată. Tolerarea atacurilor la justiţie de dragul infractorilor, girată de PSD, nu mai poate continua”, a afirmat Raluca Turcan.

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu a anunțat, joi, într-o conferință de presă, că guvernul nu va abroga prin OUG legea recursului compensatoriu votată de PSD, ALDE și UDMR pe motiv că „ar avea efecte colaterale”. Mai multe detalii AICI.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW