Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Raluca Turcan îi răspunde lui Marcel Ciolacu: Măsurile pentru creșterea veniturilor se vor resimți în buzunarele oamenilor

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 1 noiembrie 2021

Raluca Turcan, ministrul interimar al Muncii, susține că, la începutul lunii ianuarie, alocațiile pentru copii vor fi majorate cu 20%, iar pensiile vor fi indexate cu 6%, ca răspuns pentru Marcel Ciolacu, după ce liderul PSD a precizat că social-democrații nu vor vota guvern minoritar PNL-UDMR cu un program de guvernare care taie din veniturile românilor.

Un efort realist și sustenabil bugetar pentru anul viitor înseamnă: • creșterea alocațiilor cu 20% de la 1 ianuarie, deci un plus de aproximativ 350 de milioane lei lunar, suplimentar peste cheltuiala de anul acesta; • de asemenea, pensiile vor fi indexate cu minimum 6%, intenția fiind ca această creștere să fie mai mare; • vom menține direcția de creșterea a salariului minim prin dialog cu partenerii sociali”, a scris Raluca Turcan, luni, 1 noiembrie, pe Facebook.

Ministrul interimar al Muncii susține că, pe parcursul anului 2021, Guvernul a pus în aplicare măsuri de sprijin pentru angajați și angajatori în valoare de 7,3 miliarde de lei, cu care a protejat 1,4 milioane de locuri de muncă. În plus, alocațiile pentru copii au fost majorate cu 20% la începutul anului, iar pentru consumatorii vulnerabili au fost alocați 426 de milioane de lei, urmând ca, pentru 2022, să fie alocați 720 de milioane de lei.

Raluca Turcan menționează și creșterea salariului minim la 2.550 de lei brut, aplicabilă începând cu 1 ianuarie.

Guvernul a reușit în acest an să ia măsuri pentru creșterea veniturilor și sprijinirea celor care au nevoie de asistență socială de calitate, cât și pentru depășirea perioadei dificile generată de criza sanitară și criza internațională a prețurilor. Toate aceste măsuri se vor resimți în buzunarele oamenilor și continuăm să creștem veniturile mici și să oferim suport celor vulnerabili”, a precizat ministrul interimar al Muncii.

Turcan a reacționat la criticile aduse de social-democrați, după ce Marcel Ciolacu a acuzat că programul de guvernare propus de PNL și UDMR nu conține propunerile acestora în materie de creșteri de venituri, în încercarea de a explica de ce nu vor vota guvernul Ciucă.

Acum alocăm în total DOAR pentru pensii, alocații, asistență socială și șomaj aproximativ 133 de miliarde de lei pe an. Costul cheltuielilor cu pensii, salarii și asistență socială este de peste 90% din total venituri fiscale ale statului. Toate solicitările PSD de majorări ar presupune pentru anul 2022 încă 16 miliarde de lei în PLUS față de 133 de miliarde de acum. De unde am putea aloca acești bani? Din investiții? Am arunca în aer singurul motor real de creștere economică(…)Poate nu ar strica să se mai gândească colegii din Parlament la votul de miercuri”, este concluzia Ralucăi Turcan.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *