Friday, August 19, 2022
Jurnalism corect


Raluca Turcan: Este posibil ca luni să nu se creeze cvorumul pentru a putea respinge Guvernul Orban și a se face primul pas spre anticipate

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 22 februarie 2020 Etichete: , ,

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, sâmbătă, că luni este posibil să nu se creeze cvorumul necesar în Parlament pentru respingerea Guvernului Orban II și pentru a se face primul pas spre alegerile anticipate.

„Din partea PSD ne aşteptăm la blocaje, şicane şi lipsă de responsabilitate în faţa aşteptărilor românilor. E foarte posibil ca luni, ca într-un joc politic intern al PSD-ului, să nu se creeze cvorumul pentru a putea respinge în plenul Parlamentului Guvernul Orban şi a face primul pas spre alegeri anticipate. Lucrul acesta este generat exclusiv de către calculele politicianiste ale PSD-ului, care doreşte să prelungească această stare de nemulţumire a românilor, pentru faptul că la nivel de întreg Parlament nu se poate crea responsabilitatea necesară ajungerii la alegerile anticipate”, a spus Raluca Turcan, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acesteia, PSD ar trebui să spună ce soluţie are în situaţia actuală politică.

Potrivit liberalei, PSD ar trebui să spună ce soluții are pentru situația actuală politică, după ce a respins alegerea primarilor în două tururi și a demis Guvernul.

„În momentul în care un partid precum PSD-ul a respins alegerea primarilor în două tururi, pe care Guvernul şi-a angajat răspunderea, a demis Guvernul, are obligaţia să arate prin vot şi prezenţă în Parlament ce soluţie pune pe masă românilor. Neprezentarea la Parlament, eschiva la votul din Parlament, practic nu are nicio legătură cu ceea ce aşteaptă oamenii de la parlamentari, şi anume să se ducă la Parlament şi să muncească. (…) A boicota deliberat un demers atât de aşteptat, în calea alegerilor anticipate, denotă o lipsă se responsabilitate clară din partea PSD”, a arătat Raluca Turcan.

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat după ședința Comitetului Executiv de miercuri seara că social-democrații nu vor participa la votul pentru învestirea Guvernului. Dacă social-democrații vor boicota ședința de învestirea, aceasta ar trebui să fie reprogramată.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW