Tuesday, June 25, 2024
Jurnalism corect


Raluca Turcan, despre problema internetului din școli: Avem o întâlnire cu ANCOM şi operatorii de telefonie mobilă

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 10 septembrie 2020 Etichete: , ,

Raluca Turcan va avea o întâlnire cu reprezentanții ANCOM și cei ai operatorilor de telefonie mobilă, pentru a discuta despre asigurarea internetului în școli. În același timp, Ludovic Orban a amintit de simplificarea procedurilor privind tragerea de fibră optică sau construcția de antene.

Vicepremierul a anunțat că se va întâlni cu reprezentanții ANCOM și cei ai operatorilor de telefonie mobilă pentru a putea discuta despre problema internetului în școli.

Avem o întâlnire cu ANCOM şi operatorii de telefonie mobilă, să vedem, faţă de cele 2.800 de unităţi şcolare care şi-au crescut capacitatea de racordare la fibra optică, să vedem ce mai putem face pentru celelalte, să crească şi puterea de acoperire cu reţea şi, în perspectivă, acoperirea cu fibră optică”, a declarat Raluca Turcan, în timpul ședinței de Guvern de joi seară.

Ludovic Orban a vorbit despre simplificarea procedurilor de autorizare pentru tot ceea ce este necesar creșterii acoperirii rețelelor de telefonie.

Noi trebuie să continuăm planul. Chiar dacă nu o să reuşim să conectăm toate arealurile, noi trebuie să continuăm planul. Inclusiv, trebuie să vedem dacă nu putem simplifica procedurile de autorizare pe tragerea de fibră optică, pentru construcţia de antene şi tot ceea ce este necesar pentru creşterea acoperirii reţelelor de telefonie, astfel încât să asigurăm accesul la internet. Lucrul acesta, normal, trebuia făcut demult, dar asta este. Tot noi va trebui să rezolvăm toate temele acestea, dar vreau să găsim un plan în care să ne mişcăm într-un ritm cât mai rapid posibil”, a afirmat premierul.

Sursă foto: Inquam Photos/George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW