Saturday, September 23, 2023
Jurnalism corect


Raluca Turcan, despre legea salarizării: Din Ministerul Muncii va pleca o variantă cu câteva principii de bază. Nu vreau să avansez termene

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 27 februarie 2021

Raluca Turcan a anunțat că Ministerul Muncii va veni cu un proiect de modificare a legii salarizării, ce va cuprinde mai multe principii de bază, anume modul de calculare a salariilor în plată, tipurile de sporuri care pot fi eliminate sau sporurile ce pot fi acordate în sumă fixă. 

În privinţa legii salarizării, din Ministerul Muncii va pleca o variantă cu câteva principii de bază pe care le-am enunţat şi în comisie şi anume – cum se calculează salariile în plată, ce tipuri de sporuri pot fi eliminate, ce sporuri pot fi acordate în sumă fixă şi ce alte salarii mai pot fi incluse pe grilă. După aceea vom începe o dezbatere cu miniştrii de linie pentru că ei pot să contureze cel mai bine politicile salariale pe domeniile de care răspund. Nu vreau să avansez termene hazardate pentru că ne trebuie foarte multă atenţie”, a afirmat ministrul Muncii, întrebată când va fi gata noua lege a salarizării.

Ministrul Muncii a precizat că, în elaborarea proiectului de modificare a legii salarizării, se va apela la consultanță din partea Băncii Mondiale, dar și din partea altor parteneri, pentru a putea ajunge la „cea mai echitabilă variantă”.

În plus, Turcan a anunțat că proiectul de lege pentru interzicerea cumulului pensiei cu salariul în sistemul public este aproape finalizat.

Mai avem consultări, astfel încât el să fie în primul rând constituţional. În acelaşi timp, să nu creeze distorsiuni în economie. Aş vrea să reţineţi că aici e vorba de mai mult decât cumulul pensie salariu la stat. În primul rând, proiectul a izvorât din curentul care există în sistemul public ca odată pensionat în sistemul public, uneori chiar şi anticipat, a doua să te angajezi din nou la stat. Ori noi prin acest proiect dăm în primul rând posibilitatea oamenilor din sistemul public să muncească opţional dacă vor până la 70 de ani. În momentul în care fac acea opţiune să muncească până la 70 de ani să beneficieze de salariu, dar să nu poată să cumuleze şi pensia”, a declarat Raluca Turcan.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW