Tuesday, May 17, 2022
Jurnalism corect


Raluca Turcan anunță reduceri de personal în ministere: Fiecare ministru va veni cu schema lui

By Daniela Eremia , in Politic Stirile zilei , at 7 decembrie 2019 Etichete: , , , , ,

Raluca Turcan a anunțat, sâmbătă, că vor avea loc reduceri de personal la toate ministerele. Vicepremierul susține că disponibilizările vor fi făcute treptat, fiecare ministru urmând să prezinte o schemă de personal.

„Vreau ca instituţiile să înceapă să servească cetăţeanul şi să nu mai fie un clişeu pe care să îl aducă politicenii când se schimbă la guvernare. Aş vrea să văd şi eu la Guvern, dacă apare o problemă, se caută rezolvare, nu se caută vinovaţi, nu se caută ţapi ispăşitori. E important să vezi şi unde a fost problema, dar paradigma se schimbă, trebuie să fii acolo să-i ajuţi pe oameni”, a spus Raluca Turcan, într-un interviu la postul DIGI 24.

Raluca Turcan a dat drept exemplu Ministerul Dezvoltării Regionale, unde vor fi demiși mai mulți angajați.

Vicepremierul precizeaza ca fiecare ministru va veni cu propria schemă de reduceri de personal.
„Am vorbit de exemplu cu ministrul Dezvoltării Regionale, care mi-a spus că în interiorul instituţiei pe care o conduce, la nivel de demnitate se face o reducere cu 40%, la nivel de conducere a instituţiei, o reducere cu 30%, iar la nivel de execuţie, o reducere de 20%. Fiecare ministru va veni cu schema lui, pe care o va prezenta primului-ministru şi va spune ‘acesta este aparatul de lucru pe care noi îl vrem'”, a spus Turcan.

Vicepremierul a adăugat că noul buget va fi gândit după schemele cu personal restructurat.

„Bugetele vor fi făcute pe structurile flexibilizate, nu până la capăt, pentru că, evident, această flexibilizare care începe la nivel naţional trebuie să meargă şi în teritoriu. Este un proces care mai durează, dar la nivelul ministerelor şi instituţiilor publice centrale, da, cred că bugetul va fi calat pe varianta flexibilizată”, a mai adăugat Raluca Turcan.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW