Friday, January 27, 2023
Jurnalism corect


Raluca Turcan: 850 de milioane de euro de la UE merg înspre combaterea efectelor negative ale coronavirusului / Ghidurile solicitantului au fost puse în consultare publică

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 22 aprilie 2020 Etichete: , ,

Vicepremierul Raluca Turcan a anunțat că 850 de milioane de euro din suma alocată României de Uniunea Europeană vor fi îndreptate către combaterea efectelor negative ale epidemiei de coronavirus. Totodată, oficialul a precizat că ghidurile solicitantului pentru acestea au fost deja puse în consultare publică și autoritățile de management lucrează pentru a pregăti depunerea proiectelor.

Potrivit Ralucăi Turcan, 75.000 de medici și asistenți medicali aflați în prima linie în lupta cu noul coronavirus vor primi un stimulent financiar în valoare de 500 de euro. Valoarea proiectului: 120 milioane de euro.

De asemenea, 400 de milioane de euro vor fi folosite pentru cumpărarea de echipamente și aparatură medicală, precum și pentru achiziționarea de echipamente de protecție, destinate spitalelor sau centrelor de îngrijire pentru seniori, persoane cu dizabilități și copii.

Pe de altă parte, 300 de milioane de euro vor merge către plata pentru 175.000 de persoane cu contracte de muncă suspendate temporar din cauza epidemiei vor avea șomajul tehnic plătit din fonduri europene prin intermediul Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă.

Un alt proiect, finanțat cu 30 de milioane de euro, va susține plata salariilor, stimulentelor și echipamentelor sanitare pentru 1000 de asistenți sociali și asistenți medicali comunitari – care furnizează servicii către 100.000 de persoane vârstnice și cu dizabilități, izolate la domiciliu.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW