Friday, February 23, 2024
Jurnalism corect


Rafinăria Petrobrazi amendată cu 500.000 de lei pentru poluare în satul Brazii de Sus. Localnicii au sesizat că o pulbere albă le-a acoperit casele şi maşinile

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 20 iulie 2023

Rafinăria Petrobrazi, care este administrată de compania OMV Petrom, a fost amendată cu suma de 500.000 de lei de către comisarii de mediu din Prahova. Motivul acestei amenzi este reprezentat de mai multe reclamații primite de la localnicii din satul Brazii de Sus, situat în apropierea rafinăriei, care au semnalat un disconfort olfactiv accentuat și prezența unei pulberi albe care le-a acoperit casele, curțile și autoturismele, notează News.ro. 

În urma controalelor efectuate, s-a constatat că valorile indicatorului hidrogen sulfurat au depășit limita stabilită în actul de reglementare la stația de monitorizare continuă a calității aerului, care este administrată de operatorul economic responsabil cu rafinăria. De asemenea, s-a observat că depunerea accidentală de catalizator a contribuit la disconfortul olfactiv și la depunerea acestuia în zonele limitrofe, afectând astfel calitatea aerului din zonă.

Garda de Mediu Prahova a transmis că acest control a fost demarat ca urmare a numeroaselor sesizări privind disconfortul resimțit de comunitatea din apropierea rafinăriei. În consecință, s-a luat decizia de a amenda compania OMV Petrom și de a impune măsuri stricte pentru prevenirea unor situații similare în viitor. Astfel, rafinăria a fost obligată să ia toate măsurile necesare pentru ca operațiunile desfășurate pe amplasament să nu genereze emisii și mirosuri care să deterioreze semnificativ calitatea aerului dincolo de limitele amplasamentului.

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW