Monday, June 17, 2024
Jurnalism corect


Rafila: Zonele turistice sunt surse posibile pentru răspândirea infecției/ Sfaturi pentru românii plecați în concediu

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 2 iulie 2020 Etichete: , ,

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, susține că în ceea ce privește zonele turistice, dacă nu se poate menține o distanță de 1,5 metri între persoane, atunci masca este necesară și în aer liber pentru a împiedica răspândirea Covid-19.

„În general zonele turistice sunt niște surse posibile pentru răspândirea infecției, mai ales dacă se desfășoară un turism mai puțin organizat. Acolo era ceva mai puțin organizat. Nu erau zone de alimentație publică, hoteluri, era pur și simplu o foarte mare aglomerație în aer liber.

Noi spunem că masca se folosește în spații închise sau în mijloace de transport. Dacă în aer liber este o foarte mare aglomerație, iar acea distanță minimă de un metru și jumătate în mod evident nu este respectată, atunci și spațiul acesta liber devine propice pentru transmiterea bolii. Cred că nu erau foarte multe persoane într-o astfel de situație – care ar fi utilizat masca.

O atitudine mai fermă din partea autorităților care să împiedice aglomerațiile mari de oameni se poate lua. Adică, noi am stabilit un număr de persoane care pot să stea împreună, iar dacă discutăm de 5, 6 persoane, iar acolo sunt 600… Vă dați seama că s-ar putea încerca convingerea oamenilor, că nu trebuie să intrăm în zona măsurilor coercitive. Dacă avem suficientă abilitate cred că există posibilitatea să îi convingem pe oameni să se depărteze și să evite aglomerația excesivă”, a explicat medicul la Digi24.

Zeci de mii de turisti au fost pe plajele din România în weekend, cei mai mulți dintre ei nerespectând măsura distanțării sociale, dar nici portul măștii, motiv pentru care Marcel Vela, ministrul de Interne, a anunțat că va suplimenta numărul polițiștilor care vor patrula pe litoral.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW