Sunday, October 27, 2024
Jurnalism corect


Rafila susține că persoanele confirmate cu COVID-19 trebuie să stea în izolare / Ce spune despre reintroducerea obligativității măștii

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 26 iulie 2022

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a vorbit marți, 26 iulie, despre eventualitatea reintroducerii obligativității măștii de protecție, dar și despre faptul că persoanele confirmate cu COVID-19 ar trebui să stea în izolare. Asta, în contextul în care nu mai există cadrul legal pentru impunerea carantinei sau izolării, în cazul unui rezultat pozitiv la un test pentru depistarea SARS-CoV-2.

Întrebat, astăzi, dacă cei care au COVID trebuie să rămână în izolare, Rafila a răspuns „absolut”. El a argumentat că toți cei care se testează o fac pentru că au simptome.

„Dacă rezultă pozitivi, trebuie să stea în izolare, iar medicul de familie poate da concediu medical pe 5 zile”, a explicat Rafila.

De asemenea, jurnaliștii au cerut să știe dacă, în contextului numărului mare de cazuri noi de COVID-19, ar putea fi reintrodusă obligativitatea purtării măștii sanitare. Rafila a explicat că acest lucru nu se poate întâmpla.

„Introducerea obligativității s-ar putea să nu dea rezultatele scontate dintr-un motiv foarte simplu: masca, chiar dacă este purtată, dacă este purtată incorect este inutilă. Important nu este să porți masca, ci să o porți și corect. E greu să stabilești puncte de control din 5 în 5 metri ca să verifice cineva chestiunea asta. Este important ca populația să înțeleagă și să participe de bună voie la acest efort de oprire sau reducere a transmiterii”, a mai declarat ministrul.

Peste 12.300 -12.353- de cazuri noi de COVID-19 au fost confirmate, în ultimele 24 de ore, a anunțat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, într-o conferință de presă susținută marți, 26 iulie, la prânz. Sunt cu 7.398 de infectări mai multe decât cele raportate luni.

Cifra vine după prelucrarea a 6.491 de teste RT-PCR și 28.460 de teste rapide antigenice.

În spitalele COVID, sunt internați în secții 3.445 de pacienți, iar în secțiile de Terapie Intensivă (ATI_ se află 215 bolnavi, dintre care 184 nu sunt vaccinați împotriva SARS-CoV-2.

Din totalul pacienților internați, 558 sunt minori, 552 fiind internați în secții, cu 10 mai puțin față de ziua anterioară și 6 la ATI, cu 3 mai mulți decât în ziua anterioară.

În ultimele 24 de ore, totodată, au fost raportate de către INSP 32 decese ( 21 bărbați și 11 femei), fără decese raportate anterior intervalului de referință.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More on to that Topic: mainnews.ro/rafila-sustine-ca-persoanele-confirmate-cu-covid-19-trebuie-sa-stea-in-izolare-ce-spune-despre-reintroducerea-obligativitatii-mastii/ […]

  • … [Trackback]

    […] Information to that Topic: mainnews.ro/rafila-sustine-ca-persoanele-confirmate-cu-covid-19-trebuie-sa-stea-in-izolare-ce-spune-despre-reintroducerea-obligativitatii-mastii/ […]

  • … [Trackback]

    […] Read More on to that Topic: mainnews.ro/rafila-sustine-ca-persoanele-confirmate-cu-covid-19-trebuie-sa-stea-in-izolare-ce-spune-despre-reintroducerea-obligativitatii-mastii/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *