Saturday, December 2, 2023
Jurnalism corect


Rafila: Nu e vorba de termoscanare. Firesc ar fi fost întâi să le explici oamenilor, apoi să iei decizia, dar de multe ori facem invers

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 21 mai 2020 Etichete: , , ,

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, susține că la intrarea în magazine și instituții nu se face termoscanare, ci doar se măsoară temperatura. Medicul a explicat unde se face, de fapt, termoscanare.

„Nu e vorba de termoscanare. Este vorba de măsurarea temperaturii.

Termenul utilizat de termoscanare induce nesiguranță celor care se tem că se găsește ceva la persoana care e investigată.

Termoscanarea nici măcar nu are legătură cu aceste aparate de măsurat temperatura individual, sunt niște dispozitive de mari dimensiuni care măsoară temperatura pentru persoane care trec prin anumite culoare, gen aeroport, gări, instituții cu trafic mare de persoane.

Termoscanarea nu se referă la măsurarea individuală a temperaturii.

Dacă folosim un termen mult mai simplu – măsurarea temperaturii de la distanță, o parte din neliniști o să dispară, lumea nu cred că o să-și închipuie că se poate obține altceva decât o temperatură corporală, care în mod normal e până la 37 grade.

Trebuie să explicăm oamenilor.

Una dintre principalele elemente pe care nu le luăm în considerare când luăm foarte multe decizii e să le pregătim înainte, să le explicăm oamenilor cu ce tip de aparate se face, dacă personalul a fost instruit. Trebuie să oferi informații, să dai încredere că nu li se întâmplă altceva decât că li se măsoară temperatura.

Asta ar fi ordinea firească a lucrurilor, întâi să faci campanie de informare, apoi să iei decizia, de multe ori facem invers și ne gândim cum să reparăm lucrurile, probabil aici mai e încă de lucru”, a explicat Alexandru Rafila, conform Digi24.ro.

Profesorul a explicat că se ia ca reper temperatura de 37,3 grade întrucât dispozitivele de măsurare a temperaturii au marjă de eroare de plus-minus 0,2 grade.

„E important să cumperi echipamente de buna calitate care să aibă certificat de conformitate europeană, asta ar trebui afișat la intrarea în instituții care utilizează aceste echipamente. În plus, personalul trebuie instruit cum să le folosească”, a mai spus Rafila.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW