Sunday, May 22, 2022
Jurnalism corect


Rafila: Fiecare ar trebui să facă o simulare la locul de muncă/ Rezultatul real îl dă comportamentul individual şi acolo trebuie să ne menţinem echilibrul

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 15 mai 2020 Etichete:

Președintele Societății Române de Microbiologie, medicul Alexandru Rafila, susține că este foarte important ca fiecare angajator să ia măsuri de distanțare între angajați la locul de muncă, iar oamenii să se protejeze pe cât posibil de coronavirus. Chiar dacă măsurile luate de autorități sunt importante, Rafila a declarat că rezultatul real îl dă comportamentul individual, iar acolo trebuie să ne menținem echilibrul.

”Reorganizarea activităţii în unităţi trebuie să ţină cont de o evaluare a riscului de transmitere. Fiecare ar trebui să facă o simulare la locul de muncă, să vadă unde se aglomerează, ce se întâmplă la toalete, în diferite spaţii.  (…) Este o diferenţă între restaurant şi spaţiu închis pentru că în restaurant nu porţi masca. Acolo trebuie luate niste precauţii. Nu putem elimina riscul de transmitere. Noi putem să îl diminuăm, dar nu îl putem elimina. Fie că ne referim la infecţia cu coronavirus sau cu altceva. Trebuie făcută o evaluare a riscului, după care spaţiul sau activitatea trebuie organizată într-un mod care să reducă interacţiunile, de exemplu, spaţiile de birouri să le organizăm astfel încât oamenii să aibă 2 metri distanţă şi poartă şi mască. Am auzit că există risc de transmitere prin aparatele de aer condiţionat, asta e o prostie. Mai ales dacă oamenii poartă mască, este suficient să le întreţii şi să le igienizezi. Trebuie echilibru în tot ceea ce facem şi consultanţă în ceea ce facem”, a declarat Alexandru Rafila la Antena 3, joi seara.

Profesorul explică faptul că aparatele de aer condiționat ar trebui dezinfectate mai des, dar și că riscul de infectare este unul extrem de redus.

”Aerul condiţionat, apartele, trebuie curăţate şi dezinfectate periodic şi probabil dezinfecţia probabil că trebuie făcută mai frecvent. Dispersia particulelor în cazul unui strănut în apropierea apartului de aer condiţionat este aşa de mare încât riscul să inspiri o cantitate suficientă este extrem de redus. Nu exclud riscul de a te infecta, dar e foarte redus. Nu aş recomanda oprirea instalaţiilor de aer condiţionat mai ales în clădirile unde nu se poate trăi fără aer condiţionat, dar mai dacă porţi şi mască”, a spus medicul.

Alexandru Rafila, spune că în țară rata de transmitere a virusului este de 0,9 și ar fi bine să rămână la acest nivel.

”Noi probabil că suntem la 0,9 rată de transmitere epidemiologică şi trebuie să rămânem acolo. Să sperăm că măsurile şi comportamentul nostru, eu nu vreau să discut de măsuri, ele sunt importante, dar rezultatul real îl dă comportamentul individual şi acolo trebuie să ne menţinem echilibrul”, a mai declarat Rafila.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW