Friday, January 27, 2023
Jurnalism corect


Rafila, despre prelungirea stării de alertă: Trebuie păstrată o pârghie administrativă care să poată să facă faţă unei urgenţe de sănătate publică

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 11 iunie 2020 Etichete: ,

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, susține, în contextul prelungirii stării de alertă după 15 iunie, că trebuie „păstrată o pârghie administrativă” pentru a face față unei urgențe de sănătate publică și că este nevoie de asumarea unei decizii politice în acest sens.

„În opinia mea, trebuie păstrată o pârghie administrativă care să poată să facă faţă unei urgenţe de sănătate publică. Noi ne găsim într-o urgenţă de sănătate publică la nivel global, iar în România, cu siguranţă, nu putem spune că am încheiat problema legată de pandemia cu noul coronavirus. Vedeţi că numărul de cazuri a crescut uşor în ultima perioadă şi pe măsură ce creşte intensitatea activităţilor sociale, economice, ne putem aştepta ca lucrurile să evolueze în două direcţii, odată o creştere a numărului de cazuri la nivel naţional (…) şi cel de-al doilea element este apariţia unor focare de îmbolnăvire (…). Cred că e nevoie de anumite pârghii care să poată să controleze aceste focare. Dincolo de caracterul administrativ (…), sigur că e nevoie de decizie politică (…), trebuie să existe o decizie politică asumată de cei care au această responsabilitate”, a declarat Alexandru Rafila, citat de Agerpres.

Medicul a declarat că fiecare cetățean poate contribui la împiedicarea răspândirii virusului, indiferent de deciziile luate la nivel politic sau administrativ.

„Deci trebuie să stăm la un metru şi jumătate unul de celălalt, trebuie în spaţii închise şi în mijloace de transport în comun să utilizăm masca şi trebuie să ne spălăm pe mâini sau să utilizăm dezinfectant pentru mâini. Dacă lucrul ăsta ne intră în obişnuinţă, alături de evitarea aglomeraţiei, cred că o să putem să trecem cu bine prin această perioadă. Nu sunt lucruri foarte complicate şi dacă le respectăm, indiferent de modul în care or să evolueze lucrurile în plan politic, în plan administrativ, putem să avem o centură de siguranţă”, a precizat Alexandru Rafila.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW