Tuesday, August 11, 2020
Jurnalism corect


Rafila, despre măsurarea termoscanării la magazin: Nu este o metodă invazivă

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 22 mai 2020 Etichete: , ,

Președintele Societății Române de Microbiologie, profesorul Alexandru Rafila, dă asigurări că măsura termoscanării cetățenilor la intrarea în magazin nu este una invazivă.

„Nu este invazivă luarea temperaturii. Este vorba despre măsurarea unui parametru fiziologic de la distanță. Termoscanarea – am inventat un nou termen. Nu, măsoara un singur punct, nu scanează tot corpul”, a explicat Alexandru rafila la Digi24.

Rafila consideră că disputele care au avut loc în jurul acestui subiect au fost datorate unei proaste comunicări.

„Noi luăm măsurile și apoi ne gândim cum să le comunicăm. Măsurile trebuie discutate înainte. Acel termomemetru este validat, are marca de produs CE, persoana care ia temperatura a fost instruită, nu trebuie să fie acreditată – lucrurile astea trebuie afișate la intrarea în magazin,astfel ca oamenii să le vadă. Oamenii au încredere în momentul în care înțeleg”, a mai spus Rafila.

Referitor la situația epidemiologică din România, Rafila a spus că nu avem motive de îngrijorare.

„Nu avem motive de îngrijorare până acum, dar eu aș vrea să așteptam și zilele următoare. Ne menținem la o valoare destul de bună, sub 200 de cazuri noi pe zi. Dar să ne asigurăm că cifrele acestea rămân scăzute și rata de transmisibilitate rămâne sub 1”, a declarat reprezentantul OMS.

Alexandru Rafila a mai adăugat că, din punctul său de vedere, testarea trebuie intensificată pentru a fi identificate persoanele simptomatice care încă nu au fost internate.

„Cred ca trebuie intensificaă testarea: nu numărul de teste, ci identificarea persoanelor care sunt simptomatice. Orice persoană simptomatică poate și trebuie să fie testată. Avem astfel posibilitatea să limităm răspândirea”, a explicat profesorul Rafila.

Sursa: Facebook

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW