Monday, April 15, 2024
Jurnalism corect


Raed Arafat: Valul 2, ne gândim că va fi pe perioada iernii / Totul depinde de modul în care lucrăm cu toţi împreună

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 16 octombrie 2020 Etichete: ,

Raed Arafat susține că valul al doilea al pandemiei de coronavirus ar urma să fie pe perioada iernii, iar modul prin care România va trece prin el ar depinde de cetățeni. Șeful DSU face un apel la colaborare și înțelegere.

Raed Arafat a declarat că se așteptă ca valul al doilea al pandemiei de coronavirus să fie pe perioada iernii, iar situația ar putea fi ținută sub control doar dacă s-ar reuși oprirea creșterii numărului de cazuri.

Valul 2, nu numai noi, ci pe emisfera nordică, ne gândim că va fi pe perioada iernii. Acum, cât de greu va fi valul 2, depinde de noi. Dacă reuşim să stopăm creşterea, să păstrăm un platou, să începem o descreştere care durează, clar că putem ţine situaţia sub control, cum am ţinut-o în primul val”, a declarat Raed Arafat, la Ciolpani.

Șeful DSU a explicat că, dacă nu se respectă regulile sanitare, lupta ar fi una de durată și face un apel către cetățeni pentru a colabora cu autoritățile, în încercarea de a opri răspândirea virusului SARS-CoV-2.

S-ar putea ca lupta să fie mult mai grea şi pe o durată chiar mai lungă(…)Totul depinde de modul în care lucrăm cu toţi împreună”, a precizat şeful DSU.

Acesta susține că numărul de teste efectuate în România ar fi mult mai mare decât numărul din alte țări.

S-a crescut, de la 3.000 am ajuns la aproape 25-27.000 – teste care se fac zilnic, deci capacitatea a crescut, dar, clar, orice capacitate de testare suplimentară este bine-venită”, a adăugat Raed Arafat.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW