Wednesday, January 19, 2022
Jurnalism corect


Raed Arafat: Transmit populaţiei să se gândească la sănătatea proprie şi a celor apropiaţi şi să respecte regulile

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 14 octombrie 2020 Etichete: , ,

Raed Arafat este de părere că îndemnarea populației la nerespectarea regulilor de protecție nu face nimic altceva decât să mărească numărul celor internați din cauza pandemiei de coronavirus. Șeful DSU face un apel către populație pentru a respecta măsurile impuse de autorități.

Raed Arafat a explicat că măsurile propuse de autorități au ca scop reducerea transmiterii virusului SARS-CoV-2 și subliniază că nerespectarea regulilor ar aduce după sine mai mulți pacienți în spitale.

„Toată lumea observă că avem o creştere continuă a cazurilor, suntem pe un trend ascendent important. Noi când punem aceste măsuri încercăm să reducem transmiterea, apelul către populaţie este să înţeleagă situaţia şi să fie partener cu noi în respectarea acestor reguli şi a acestor prevederi care sunt emise. Este extrem de important acest lucru pentru că sunt foarte mulţi în online, chiar şi unii care declară acest lucru în alte spaţii publice care îndeamnă populaţia la nerespectarea regulilor, iar acest lucru nu va duce decât la agravarea situaţiei. Îndemnarea populaţiei la nerespectarea regulilor, nu înseamnă decât probabil în plus pacienţi şi în plus persoane decedate”, a declarat, miercuri, Raed Arafat.

Șeful DSU face un apel către cetățeni pentru a respecta regulile sanitare impuse de autorități și îndeamnă la o colaborare între populație, autorități locale și Guvern.

Este un apel pe care-l fac încă odată: respectarea regulilor în aceste zile este extrem de importantă şi noi nu putem lucra fără parteneriatul cu populaţia, cu autorităţile locale. Nu poate o singură entitate să rezolve problemele. Transmit populaţiei să se gândească la sănătatea proprie şi a celor apropiaţi şi să respecte regulile”, a adăugat Raed Arafat.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW