Monday, May 16, 2022
Jurnalism corect


Raed Arafat, ținta criticilor la audierile din Comisiile Parlamentului / Alexandru Rafila: Măsurile de sănătate publică trebuie luate de minister, nu de DSU

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 24 noiembrie 2021

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), a fost criticat în cadrul audierilor din comisiile de specialitate ale Parlamentului pentru măsurile luate în timpul pandemiei de coronavirus. Alexandru Rafila, ministrul propus la Sănătate, susține că atribuțiile DSU ar trebui să fie reduse în ceea ce privește sănătatea publică.

DSU şi-a făcut foarte bine treaba în România şi domnul doctor Arafat este un foarte bun profesionist (…) dar politica de sănătate şi sănătate publică o face Ministerul Sănătăţii. Măsurile de sănătate publică trebuie luate de Ministerul Sănătăţii. Nu se poate ca aceste măsuri cu impact pe sănătatea publică să fie aprobate de o altă structură (n.r. DSU), iar MS să răspundă”, a declarat Alexandru Rafila, în cadrul audierii din comisia de Sănătate, citat de News.ro.

Alexandru Rafila a precizat că va purta o discuție în acest sens în Guvern pentru a reduce din atribuțiile DSU și ale Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU), legate de măsurile de sănătate publică, și a le transfera la Ministerul Sănătății.

Un alt val de critici la adresa lui Raed Arafat au fost lansate și de președintele AUR, George Simion, în timpul audierii lui Sorin Cîmpeanu, ministrul propus la Educație.

Ministrului i s-a reproșat că „a primit ordine de la domnul Arafat” în timpul pandemiei de coronavirus.

Trebuie să ne hotărâm cine conduce acolo, la Ministerul Educaţiei, domnul Arafat sau domnul Cîmpeanu, până acum domnul Arafat a avut ultimul cuvânt şi nu am văzut cadru legal pentru asta”, a spus George Simion.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW