Wednesday, October 21, 2020
Jurnalism corect


Raed Arafat susține că 70-75% din apelurile la 112 sunt abuzive și făcute de pe telefoane fără cartelă

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 31 iulie 2019 Etichete: , , ,

Aproximativ 70-75% din apelurile la 112 sunt abuzive și făcute de pe telefoane cu cartele pre-pay, conform secretarului de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Declarațiile lui Arafat vin după ce autoritățile au identificat foarte târziu locul de unde a sunat Alexandra la 112, tânăra din Caracal care a fost răpită de Gheorghe Dincă, un bărbat în vârstă de 57 de ani.

Raed Arafat, care conduce comitetul interministerial pentru îmbunătățirea funcționării sistemului de apel de urgență 112, a spus că se lucrează în acest sens și așteaptă ca colegii acestuia să vină cu texte pentru modificare legislativă.

„Astăzi discutăm aceste aspecte și vom vedea maine și poimâine. Intenția este sa finalizam cât mai repede”, a spus Arafat.

El a transmis că 70-75% dintre apelurile la 112 sunt ”abuzive și sunt făcute de pe telefoane fără număr, blocând întreg sistemul 112”

„Una dintre probleme identificate este problema cartelelor pre-pay, pentru că 70%- 72% din apeluri sunt false sau abuzive la 112 și sunt făcute de pe telefoane fără număr, și atunci, fără număr înseamnă că nu poți să iei nicio măsură, îți blochează tot 112 prin astfel de telefoane. Ieri la Bihor o persoană a sunat de mai multe ori zicând că se sinucide și a dat diferite indicii și zicea ”localizați-mă” și închidea, mergea undeva, suna din nou, și-a bătut joc de pe o cartelă care nu știm a cui este.”, a mai declarat Raed Arafat.

Întrebat dacă există zone în România unde nu funcționează sistemul 112, Raed Arafat a răspuns doar că va trebui „sa se discute la ANCOM si cu operatorii de telefonie”, pentru ca exista o asemenea lista.

„Apelurile false sunt tot timpul și nu dispar. Trebuie să explicăm că 112 e doar pentru urgențe. Dacă sună cineva și înjură, zice ceva, operatorul nu poate să facă nimic, dar ia din timpul celui care are urgență reală,

Trebuie să începem să știm cine folosește acest serviciu”, a încheiat secretarul de stat, Raed Arafat.

Foto: Inquam Photos/ George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW