Sunday, May 26, 2024
Jurnalism corect


Raed Arafat, prima declarație după comemorarea a 4 ani de la tragedia din Clubul Colectiv: Sunt interese care stau în spatele atacurilor

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 31 octombrie 2019 Etichete: , , , ,

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat spune, la o zi după comemorarea a patru de ani de la tragedia de la Colectiv, că ar exista multe interese care „stau în spatele atacurilor care au loc în mod concentrat asupra ISU și IGSU”.

„Așa cum am promis înaintea comemorării Colectiv, voi ieși dacă consider că este necesar după comemorare. Voi păstra decizia mea că nu voi ieși la dezbateri sau la conferință de presă decât după alegerile prezidențiale. Dar sunt câteva lucruri de lămurit pe care nu pot să le las până atunci și vreau să le clarific.

Au fost foarte multe aspecte atinse în ultima perioadă, din păcate un atac asupra salvatorilor.(…)Din păcate au fost puși într-o lumină negativă pe care o să o clarific.

Este un subiect care arată că există mai multe interese în domeniul urgenței. Există mai multe interese care stau în spatele atacurilor care au loc în mod concentrat asupra noastră.(…)

Gândirea este una extrem de complexă pentru a dărâma sistemul de urgență ce nu ar împiedica pe acești oameni să mai intre și să mai folosească influențele și lobby-ul ca să fie sistemul de urgențe atacat permanent dacă este nevoie, până se pierde încrederea în el”, a afirmat Raed Arafat.

Procurorii au început, după ce Libertatea a publicat filmul primelor minute de la intervenția din Colectiv, cercetări pentru a vedea dacă IGSU și/sau ISU București-Ilfov au ascuns imaginile. Ele nu au fost, anterior, analizate de procurori, pentru că pompierii nu le-au trimis, pe motiv că nu „li s-a cerut explicit”. După apariția imaginilor scandaloase, Raed Arafat a spus că nu știa de existența lor.

sursa foto: Inquam Photos / George Calin

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW