Wednesday, January 19, 2022
Jurnalism corect


Raed Arafat: O aeronavă va aduce în țară 100.000 de combinezoane/ Două echipe de medici de la Institutul Național de Sănătate Publică, trimise la Arad și Hunedoara

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 4 aprilie 2020 Etichete: , , ,

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a declarat, sâmbătă, că pentru a veni în sprijinul personalului din linia întâi, în ultimele 24 de ore au fost distribuite aproape 300.000 de măști FFP2 iar o aeronavă va aduce în România 100.000 de combinezoane.

De asemenea, Arafat a anunțat că la Arad și Hunedoara au fost trimise două echipe de medici de la Institutul Național de Sănătate Publică.

„Misiunea pe care o au colegii este să vină în ajutor cu care se confruntă SJ Arad și SJ Deva. Aceste echipe de sprijin vor fi trimise și în alte zone dacă ni se solicită, fără nicio întârziere Trebuie să rezolvăm problemele din timp”, a declarat Arafat.

Șeful DSU a anunțat că există mai multe materiale de protecție care vor fi distribuite pentru cei care se luptă pentru combaterea virusului Covid-19.

„În ultimele 24 de ore am distribuit măști FFP2 în țară la nivelul serviciilor de urgență și a spitalelor care îngrijesc pacienți. În total, vor fi fost distribuite în ultimele 48 de ore aproape 300.000 de măști FFP2. O aeronavă va aduce în țară 100.000 de combinezoane. Există și alte materiale de protecție care sunt pe drum, fie prin Unifarm, fie ONAC și ISU.

Mai este un aspect și știu că a fost ridicat de mai multe ori, al ventilatoarelor. Am explicat ce problemă avem cu achizițiile, cu contractele pe care le semnăm și pe ultimul moment nu le mai primim pentru că se interzice exportul în țara respectivă, sau aflăm că întârzie etc.

Am luat unele măsuri pentru a crește numărul ventilatoarelor imediat. Ventilatoarele din serviciile de ambulanță care pot fi de folos și mai ales prin identificarea a 190 de ventilatoare pe care am început să le aducem la București unde firma urmează să facă o reparație generală și să le dăm unităților de terapie intensivă”, a mai spus Arafat.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW