Friday, January 28, 2022
Jurnalism corect


Raed Arafat: Nu sunt lipit de scaun, dar nu demisionez. Să mă demită dacă vor

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 9 decembrie 2019 Etichete: , ,

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a declarat, duminică seara, că nu va demisiona din funcție, chiar dacă i s-a cerut acest lucru în ultima perioadă, în special după apariția filmării privind intervenția la clubul Colectiv, din 30 octombrie 2015.

„Nu sunt lipit de scaun, dar nu demisionez. Dacă sunt demis, e dreptul oricui să facă asta, să mă demită dacă vor. Ce consider după tot ce s-a întâmplat în ultima perioadă este că atacurile sunt intensificate, pentru că atacurile sunt de foarte mult, cu mesaje prestabilite. Mesaje coordonate precum <de prea mult timp este, a îmbătrânit, să vină tinerii> sau <a făcut ceva bun, a făcut SMURD-ul, dar acum nu mai ştie, trebuie să plece> au fost mesaje prin social media. Apoi s-au intensificat după apariţia faimosului film înainte de comemorarea de la Colectiv, pe care cineva l-a avut şi l-a dat abia atunci. Eu trebuie să clarific ceva: nu conduc IGSU. Eu coordonez DSU. IGSU este condus de un general, care îl comandă”, a declarat Arafat, la Antena 3.

Raed Arafat susține că se vrea distrugerea sistemului de urgență, fiind vorba de interese interne, dar și externe.

„E un asalt, dar nu mă las pentru că au fost foarte mulţi care au avut încredere în mine, pentru că eu nu am construit singur (…) Eu am spus că nu se poate privatiza sistemul de urgenţă. E ca şi cum am privatiza apărarea”, a afirmat Arafat.

De asemenea, șeful DSU a declarat că, în cazul în care va fi atacat în continuare, va ieși să răspundă, iar dacă va fi demis, tot va răspunde.

„O să ies să răspund. Dacă voi fi dat afară, tot o să ies să răspund. Am spus că plec, dar nu plec peste o zi. Şi dacă plec, o să răspund la ce se face”, a mai spus Raed Arafat.

Totodată, Raed Arafat susține că ministrul de Interne, Marcel Vela, trebuie să își asume să îl demită dacă își dorește acest lucru.

„Nu, am zis că dânşii să îşi asume şi să mă demită. Trebuie să fiu demis, dar pentru ce am făcut în ţara asta, dacă vor să mă demită, să mă demită onorabil. Nu să mi se spună că ai fost evaluat, ai fost demis pentru că ai fost prost, pentru că pot să arăt eu motivele pentru care nu am fost prost. Dar acest lucru trebuie să fie asumat. Să spună: vrem să lucrăm cu doctorul Arafat, sau nu vrem să facem asta şi să mă demită”, a răspuns leful DSU.

Inquam Photos / George Calin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW