Thursday, May 2, 2024
Jurnalism corect


Raed Arafat, mesaj către persoanele care nu cred în existența Covid-19: Vă așteptăm la spital! Primul venit, primul servit

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 27 iunie 2020 Etichete: , ,

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, susține că cei care nu cred că există coronavirusul sunt așteptați la spital: „Primul venit, primul servit!”.

„Aceste cazuri există, cine nu crede, să caute pe cei care s-au externat și care erau simptomatici. Să spună ei cum s-au simțit când erau în spital. Am văzut în ultima perioadă, unele televiziuni au arătat interviuri cu oameni care au zis clar: n-am crezut și uite că am ajuns și intubat. Atât de greu vorbeau, respirau greu. Asta nu se înțelege, nu e o gripă obișnuită. Acolo treci prin ea, te vindeci, ai plecat, majoritatea trec prin gripă foarte simplu. Aici vedem că la majoritatea lasă sechele, lasă sechele pulmonare serioase”, a precizat secretarul de stat.

Arafat susține că la un moment dat, dacă nimeni nu vrea să creadă în existența virusului, medicii vor trebui să decidă cine rămâne în viață și cine nu.

„Chiar dacă pare dur ce zic acum, la un moment dat, dacă nimeni nu vrea să creadă și nimeni nu vrea să asculte ne rămâne o singură soluție: așteptăm la spital! Primul venit, primul servit! Stăm și așteptăm și să nu uite lumea că vom ajunge la situația, nu eu, medicii, cum s-a întâmplat în alte țări, să decidă cine rămâne în viață și cine nu. Sună extrem de cinic dar este realitatea!

Este realitatea, asta s-a întâmplat în alte țări, doriți să vă mințim, să spunem că nu e așa? Să ascultăm pe unul și altul, că asta e o situație simplă? La un moment, Italia exact în situația asta a fost. În spitale nu mai aveau cum să ventileze. De ce am uitat pe cei care vorbeau cum ventilau doi bolnavi cu un singur ventilator? Din cauza lipsurilor de echipamente, pentru că numărul pacienților a venit în grupuri mari și n-au putut să facă față. Colegii care au fost în Italia pot să vă spună”, a declarat el, la Digi24.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *