Monday, November 28, 2022
Jurnalism corect


Raed Arafat: Fluxul de refugiați este posibil să se mărească

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 27 februarie 2022

Raed Arafat a declarat duminică, 27 februarie, în timpul unei vizite la Vama Isaccea, din Tulcea, că autoritățile române au identificat peste 400.000 de locuri de cazare pentru refugiații care fug din calea războiului din Ucraina.

În România au intrat, în total, 47.000 de cetățeni ucraineni, dintre care 22.000 au părăsit deja țara, potrivit ultimelor date furnizate de Guvern.

Fluxul este posibil să se mărească(…)Sunt locuri identificate de noi, unele voluntare, unele contra-cost. Acum se ocupă locurile voluntare, vor fi folosite și locurile unde se plătește, bănuiesc că se va ajunge și la ele(…)Avem locuri care sunt introduse într-o bază de date, depășesc 400.000 în toată țara”, a declarat Raed Arafat, duminică, la Vama Isaccea.

Doar sâmbătă, pe teritoriul țării au intrat 16.283 de cetățeni ucraineni, iar 9.968 au părăsit țara. Autoritățile române au înregistrat 222 de solicitări de azil.

CITEȘTE ȘI: FOTO Două tabere mobile au fost montate în Siret și Sighetul Marmației, pentru adăpostirea refugiaților ucraineni

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a anunțat că ambulanțele SMURD, în parteneriat cu autoritățile ucrainene, se pot deplasa pe teritoriul țării vecine pentru a ajuta femeile gravide, copiii și bătrânii să treacă granița, fără să fie nevoiți să aștepte la cozile uriașe care s-au format în ultimele zile.

Ultimele date publicate de Inspectoratul pentru situații de Urgență:

„16 microbuze de transport persoane din cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență din județele Alba, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brașov, Cluj, Mureș, Neamț și Sibiu au ajuns in Vama Siret din județul Suceava. Nouă dintre acestea vor rămâne în vamă pentru transportul cetățenilor ucraineni către destinațiile dorite, iar trei au fost direcționate către tabăra mobilă, devenită complet operațională, încă de aseară, pe stadionul Siret. Celelalte mijloace de transport vor asigura alte misiuni din dinamica operativa.

De asemenea, pentru gestionarea cu eficiență a potențialelor solicitări de sprijin, tabăra mobilă aparținând ISU Constanța va fi trimisă în județul Tulcea, la vama Isaccea.

Totodată, 23 de pompieri militari din cadrul inspectoratului pentru situații de urgență al județului Dâmbovița se vor deplasa în sprijinul colegilor și autorităților sucevene, cu un modul de tabără completă, bucătărie mobilă și generator.

La acest moment, având în vedere fluxul înregistrat la vama Siret, din județul Suceava, este în curs de operaționalizare a doua tabără mobilă care va deservi nevoile de cazare ale cetățenilor sosiți din zona de conflict.

Pentru acoperirea în cele mai bune condiții a misiunilor specifice și pentru a răspunde cu eficiență solicitărilor din dinamica unităților, în județele Suceava, Dâmbovița și Tulcea a fost crescută capacitatea operațională, astfel că turele de serviciu vor fi suplimentate cu personalul aflat în timpul liber”

Sursă foto: Inquam Photos / Casian Mitu

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW