Friday, May 27, 2022
Jurnalism corect


Raed Arafat este de acord cu prelungirea stării de alertă: Dacă lăsăm totul și spunem că revenim la situația dinaintea virusului, eu cred că e o greșeală pe care o vom plăti scump

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 8 iunie 2020 Etichete: , , ,

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, susține că este nevoie ca și după 15 iunie să existe un cadru legislativ care să permită menținerea anumitor restricții, fiindcă pandemia de coronavirus încă nu a trecut.

„Poate este o soluție normală în situația în care nu am încheiat încă problema acestei epidemii și a acestui virus. În lumea politică trebuie să se discute. Eu sunt convins că se va ajunge la un consens și lumea va înțelege că lucrurile nu s-au terminat încă. Eu nu cred că am terminat încă”, a declarat Arafat, la emisiunea „România 9” de la TVR.

Arafat susține că se poate continua starea de alertă, dar cu mai puține restricții.

„Din perspectiva mea, v-am spus că trebuie să continuăm clar cu o modalitate de a putea coordona și a lua anumite măsuri. Acest lucru ni-l permite deocamdată starea de alertă. Din 15 iunie trebuie să analizăm cum se va putea. Poate cu starea de alertă, dar cu mai puține restricții. Dacă nu va fi starea de alertă, vedem care va fi. Dacă lăsăm totul și spunem că revenim la situația dinaintea virusului, eu cred că e o greșeală pe care o vom plăti scump. Trebuie găsită o soluție, pentru că noi nu putem în 15 iunie să revenim la o normalitate totală. (…) Trebuie să lăsăm această dorinţă ca la copii mici: ‘Vreau totul acum!’ Trebuie să avem înţelepciunea şi răbdarea să mai aşteptăm. Este vorba de o săptămână, două, trei”, a mai precizat Raed Arafat.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW