Wednesday, May 29, 2024
Jurnalism corect


Raed Arafat, după ce a fost acuzat că l-a numit pe Adrian Ionel la conducerea Unifarm: Un ministru trebuie să fie Mama Omida?

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 23 iunie 2020 Etichete: , , ,

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a reacționat după mai multe acuzații conform cărora l-ar fi numit pe Adrian Ionel, acuzat de luare de mită, la conducerea Unifarm. Scretarul de stat susține că în anul 2012, când fusese desemnat de Victor Ponta să coordoneze Ministerul Sănătății, nu a făcut decât să aprobe propunerea adunării generale a acționarilor de numire în consiliul de administrație al Unifarm. Abia în anul 2013 Ionel a fost ales director de membrii CA Unifarm.

„În anul respectiv a demisionat fostul ministru al Sănătății, domnul Cepoi. Domnul Ponta a preluat interimar conducerea interimară a ministerului, iar pe mine m-a desemnat să coordonez ministerul. Semnătura este total legală, pentru că aveam delegare în acest sens. În preambul se arată că a fost o notă a adunării generale a acționarilor. Mai jos vorbește ‘având în vedere OUG 109/2011 privind guvernanța corporativă’. Eu în acest ordin am aprobat propunerea pentru consiliul de administrație, care este decisă în baza notei adunării generale a acționarilor. În consiliu se afla și domnul Adrian Ionel. Dânsul a fost ales director general abia în ianuarie 2013, când eu nu mai eram delegat ministru. Numirea o face consiliul de administrație. Nu l-am numit eu director general. Dar şi dacă îl numeam, cum să impuți cuiva că a numit în 2012 pe cineva care în 2020 a făcut un act de corupție? Un ministru trebuie să fie Mama Omida, să prevadă cu ani înainte? Fiecare e responsabil pentru faptele sale”, a declarat Arafat.

Arafat critică avocatul Gheorghe Piperea, cel care a scris pe Facebook că semnătura lui Arafat apare pe documentul de numire, acuzându-l de tentativă de discreditare.

„E o formă de discreditare extrem de evidență. Omul simplu nici nu citește. Deja pe Facebook-ul domnului Piperea lumea mă înjură de sus până jos, pentru că lumea nu intră în detalii. E o formă de manipulare, bătaie de joc, încearcă să convingă populația că albul e negru și negrul e alb. Nu știu cine e în spate, a cui e inițiativa, nici nu mă interesează. Aceste încercări de discreditare au fost foarte multe. De fiecare dată am ieșit și am dat explicațiile necesare. Încercarea aceasta este foarte palidă”, a mai afirmat Arafat.

Context

Avocatul Gheorghe Piperea a postat pe Facebook o serie de imagini în care apare semnătura lui Raed Arafat.

„Priviți cu atenție pozele atașate. Măriți imaginea, dacă e nevoie. Urmăriți, mai ales, semnăturile și informațiile scrise cu mâna. Veți vedea că fostul (până azi) șef de la Unifarm, actualmente urmărit penal pentru mită și pus sub control judiciar de DNA, a fost numit in 2012, printr-un act juridic plin de bizarerii și falsuri.

Astfel, document (de numire – n.red.) este semnat cu bară de cineva, în locul lui Ponta. Din documentul din 2020 rezultă foarte clar cine a semnat documentul, ca și când ar fi fost Ponta: fostul subsecretar de stat din 2012 și actualul «comandant al acțiunii», domnul Arafat. Semnătura din 2012 e aceeași cu cea din 2020”, a scris avocatul pe Facebook.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW