Monday, January 17, 2022
Jurnalism corect


Raed Arafat, despre teoriile conspirației legate de coronavirus: Dacă e așa, s-a întâmplat un lucru extraordinar, s-au înțeles americanul, rusul și chinezul. Nu a fost așa ceva

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 11 iunie 2020 Etichete: , , , , ,

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, le-a transmis celor care cred în teoriile conspirației legate de pandemia de coronavirus că în acest caz s-a întâmplat „un lucru extraordinar”, că „americanul, rusul, chinezul, întreaga Europa s-au pus de acord să comploteze împotriva propriilor populații”.

Întrebat dacă îi este greu să explice oamenilor că există coronavirus, Arafat a răspuns:

„Oamenii la cât au auzit și la cât au văzut și la câte teorii de conspirații au văzut, care toate pun sub semnul întrebării tot ce se face, sunt mulți care pun semne de întrebare legitime, dar semne de întrebare sunt induse și mulți dintre ei cred deja aceste teorii, că nu e Covid și că noi exagerăm, că de fapt e o conspirație a lui Bill Gates, că e a nu știu cui. Eu repet pentru ei care nu m-au auzit zicând: dacă e o conspirație, să înțeleagă lumea că s-a întâmplat un lucru extraordinar! Lumea, toate puterile s-au înțeles pe un lucru. Asta înseamnă că a stat americanul, cu rusul, cu chinezul, cu japonezul, cu Europa, cu toată lumea și au făcut o conspirație împotriva populațiilor proprii. Nu a fost așa ceva.

Cine crede că așa ceva a fost, este imposibil. A pornit virusul, este pandemie, a fost așteptat un astfel de lucru, nu discut despre originea virusului și de toate speculațiile de acolo. Până nu avem alte probe, mergem pe ideea mutației, care a fost la fel la gripa spaniolă, acum 100 de ani aproximativ. Avem o problemă serioasă cu care se confruntă tot mapamondul. Nu trebuie politizată, pentru că riscul pierderii încrederii populației în autorități care gestionează acest lucru este că, la momentul în care avem nevoie de colaborarea populației la modul real, să nu o avem. Și factura va fi foarte mare și va fi în vieți de oameni”, a mai spus secretarul de stat, la Digi24.

Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW