Thursday, November 30, 2023
Jurnalism corect


Raed Arafat, despre situația din piețele agroalimentare: Mă îngrijorează faptul că lumea s-a relaxat un pic și nu respectă regulile generale de distanțare socială

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 12 aprilie 2020 Etichete: , , ,

Secretarul de stat din Ministerul de Interne, Raed Arafat, a atras atenția cu privire la menținerea regulilor de distanțare socială. De asemenea, oficialul s-a arătat îngrijorat de relaxarea care a intervenit în rândul populației odată cu apropierea Sărbătorilor Pascale.

„Acum suntem în situația în care noi am recomandat de ceva timp ca oamenii să stea foarte mult acasă și să iasă numai pentru anumite activități. Insistăm în acest moment ca populația să respecte aceste reguli. Vine Paștele, vin Floriile, este foarte important să înțeleagă lumea că trebuie să evite vizitele, să evite deplasările nejustificate, să nu ducă copiii să viziteze bunicii, să nu meargă tinerii să viziteze persoanele în vârstă și să fie un Paște altfel anul acesta, pentru binele tuturor. Dacă nu se vor respecta aceste măsuri, riscul este să avem o creștere abruptă a numărului cazurilor și să fie infectate mult mai multe persoane”, a declarat Raed Arafat la DIGI24.

Totodată, Raed Arafat a atras atenția cu privire la faptul că unele persoanele încearcă să eludeze restricțiile de circulație prin completarea falsă a declarațiilor pe propria răspundere. Acesta s-a arătat îngrijorat și de situația din piețele agroalimentare, unde s-a creat aglomerație în acest sfârșit de săptămână.

„Pe când în piețe, și ce mă îngrijorează mai mult este faptul că lumea s-a relaxat un pic și nu respectă regulile generale, de distanțare socială, regulile de strictă izolare acasă, decât pentru activități foarte bine stabilite și care se fac foarte scurt și te întorci acasă. Aceste lucruri se pare că totuși, în ultima perioadă, unii s-au relaxat și au crezut că minunea ține trei zile, după care ne facem treaba noastră. E simplu să faci o declarație pe proprie răspundere și să spui la polițist uite, e declarația mea, eu mă duc pentru cutare treabă și tu de fapt de duci pentru total altceva. E simplu, dar responsabilitatea ta trebuie să fie mai mare decât atât, ca om al societății. Dacă minți în declarație și infectezi pe alții, că e posibil să fii infectat și să nu știi acest lucru, sau te duci și te infectezi tu și duci infecția cu tine acasă, de aceea insist ca pentru următoarea perioadă oamenii să respecte ce este prevăzut în ordonanța militară”, a mai spus Raed Afarat.

Până sâmbătă în România au fost înregistrate 5.990 de cazuri de îmbolnăvire COVID-19, iar 290 de persoane infectate au decedat.

Sursa foto: Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW