Sunday, May 22, 2022
Jurnalism corect


Raed Arafat, despre procesul de vot în contextul pandemiei de coronavirus: Nu văd un risc suplimentar de infectare

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 4 decembrie 2020

Raed Arafat susține că nu există un risc suplimentar de infectare în ceea ce privește procesul de vot în contextul pandemiei de coronavirus, dacă sunt respectate normele sanitare impuse de autorități. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a subliniat că situațiile întâlnite după alegerile locale, când s-au întrunit sute de persoane fără a respecta regulile, ar trebui evitate.  

Dacă se respectă regulile prevăzute în interiorul secţiilor de vot, în aşteptare la intrare în secţiile de vot, în deplasare spre secţiile de vot, dacă oamenii respectă aceste reguli şi înţeleg că măsurile de relaxare – în sensul că poţi să te mişti fără să ai hârtia de declaraţie pe proprie răspundere – sunt menite să faciliteze procesul de vot şi nu alte activităţi, nu văd un risc suplimentar, decât că vor fi oamenii care vor merge la vot şi vor respecta regulile de distanţare şi regulile de dezinfecţie şi absolut toate aspectele de igienă”, a declarat Raed Arafat, vineri, în cadrul unei declaraţii de presă susţinute la sediul Guvernului.

Șeful DSU a subliniat că trebuie evitate situațiile de la alegerile locale, când anumite persoane au organizat petreceri pentru a celebra rezultatul alegerilor.

Lucrul pe care nu ar trebui să îl vedem acum este ca după finalizarea votului şi după anunţarea rezultatelor să nu mai apară, din nou, întruniri, care au apărut la alegerile locale şi în care am văzut că în mai multe locuri au fost chiar sute de persoane, dar fără respectarea regulilor. Absolut nimic – nici reguli de sănătate publică, nici distanţare şi, în multe locuri, fără mască. Acestea trebuie evitate la maxim şi, bineînţeles, trebuie să nu se întâmple, să nu aibă loc, ca să prevenim într-adevăr o infectare în masă a unor persoane care participă la astfel de activităţi”, a subliniat Raed Arafat.

Sursă foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW