Tuesday, June 28, 2022
Jurnalism corect


Raed Arafat, despre evoluția epidemiei în România: Este o ușoară coborâre, dar nu este suficient / Rata de transmitere este de 0,9

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 13 mai 2020 Etichete: , ,

Secretarul de stat din MAI, Raed Arafat, a declarat că epidemia în țara noastră înregistrează o evoluție pozitivă în ultimele zile, dar a atras atenția că virusul continuă să rămână la fel de periculos. Arafat a mai spus că potrivit ultimelor calcule rata de răspândire a noului virus în România este de 0,9.

„Este o ușoară coborâre, dar nu este suficient. Semnele sunt pozitive, dar nu sunt concludente că totul e perfect. Virusul nu a dispărut, va fi printre noi. Poate că va reveni în toamnă. Să vedem cum se va comporta în zonele unde va fi iarnă. Persoanele vulnerabile au rămas vulnerabile. Persoanele învârstă dacă nu se protejează și se infectează, pericolul este mult mai mare. Dacă am trimis copiii la joacă, trebuie ținuți departe de bunici.

La noi rata de transmitere conform ultimelor calcule era de 0,9.

Nu luăm toate măsurile deodată pentru că nu știm impactul. După 14 zile vezi ce se întâmplă. Dacă se iau măsuri de relaxare”, a declarat Raed Arafat la Digi24.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW