Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


Raed Arafat, despre creșterea numărului de noi infectări: O parte din cetățeni nu respectă regulile de bază

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 26 iunie 2020 Etichete: ,

Şeful DSU, Raed Arafat, este de părere că unii cetățeni au devenit neglijenţi, nu mai respectă regulile de bază, ceea ce a dus la o creșterea numărului de noi infectări din ultimele zile.

„Nu că s-au relaxat prea mult, au devenit o parte neglijenţi pentru că vedem că nu se respectă reguli, nu se respectă reguli de bază, noi am insistat pe regula distanţării şi regulile compensatorii pentru măsurile de relaxare, relaxăm, dar compensăm. Compensăm cum? Cu măsurile de distanţare, cu portul măştii, cu dezinfecţia mâinilor, cu spălatul pe mâini. În secunda în care oamenii nu mai respectă acest lucru, avem o problemă, Măsurile de relaxare rămân, vedem că nu se respectă toate, avem poze de la terase, de la diferite locuri în care oamenii unii stau şi şase la masă, unul lângă celălalt, fără mască şi fără nimic, dar e clar că sunt prieteni diferiţi, prieteni care vin şi e foarte greu de reglat”, a declarat şeful DSU la Digi24, citat de News.ro.

Arafat a precizat că o parte din populaţia ţării este în dubii şi nu mai dă credibilitate autorităţii.

„Oamenii nu înţeleg, tinerii cred că este o glumă, sunt porniţi că este o glumă, că nu e o problemă. Când au auzit unii medici zicând că e o biată gripă, alţii care zic că este ca o gripă simplă, alţii care combat orice cifră, iese şi îţi arată că nu este adevărat, că nu e aşa, asta înseamnă că noi am pierdut o parte din populaţia României care este deja dubii, nu înţelege şi nu mai dă credibilitatea autorităţii şi dă credibilitate mai mult celor care încearcă…”, a adăugat Arafat.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW