Friday, February 23, 2024
Jurnalism corect


Raed Arafat: Dacă oamenii nu respectă regulile riscăm ca la Paștele viitor să facem pomeni

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 16 aprilie 2020 Etichete: , , ,

Chiar dacă la sfârșitul acestei săptămâni sărbătorim Paștele, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, spune că trebuie să respectăm distanțarea socială și să nu mergem în vizită la rudele mai în vârstp. Secretarul de stat mai spune că dacă aceste restricții nu vor fi respectate riscăm ca anul viitor “să facem pomeni”.

 „Dacă de sărbători oamenii nu respectă regulile de distanțare socială, dacă merg în vizită, riscăm ca la Paștele viitor să facem pomeni, nu sărbători.(….)Dacă nu respectăm restricțiile, peste 14 zile vom culege roadele, care vor fi extrem de tragice. (…) Și câteva minute dacă durează vizita la o rudă mai în vârstă, poate însemna sfârșitul pentru acea rudă(….)Dacă nu respectăm regulile acum, de sărbători, peste 7-14 zile vom avea îmbolnăviți și morți”, a declarat Raed Arafat, la Digi24.

Șeful DSU mai spune că trebuie să respectăm distanțarea socială încă trei-patru săptămâni.

„Predicțiile au fost variate: unele spun că acum suntem la vârf (vârful epidemiei – n.r.), altele că pe 25 aprilie vom ajunge, iar altele spun că vârful va fi în luna mai. Trebuie așteptat până în luna să vedem evoluția”, a afirmat Arafat.

Raed Arafat nu exclude o revenire a virusului la toamnă.

„Acum poate începe o scădere a cazurilor, iar la toamnă să crească din nou. Trebuie să luăm în calcul și această variantă și să fim pregătiți”, a spus secretarul de stat.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW