Wednesday, January 19, 2022
Jurnalism corect


Raed Arafat: Cifra de 1.500 pentru noi e îngrijorătoare, pentru că un procent din ea înseamnă internare în terapie intensivă

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 27 august 2020 Etichete: , ,

Joi au fost raportate peste 1.500 de cazuri de COVID-19, iar Raed Arafat a declarat că „cifra de 1.500 pentru noi e îngrijorătoare, pentru că fiecare cifră ,un procent din ea înseamnă internare în terapie intensivă”. Șeful DSU consideră că, în continuare, problema majoră o reprezintă resursa umană.

Raed Arafat a spus că, în contextul în care joi au fost raportate peste 1.500 de cazuri, cel mai grav scenariu posibil ar fi să rămânem fără capacitate la ATI.

Scenariul cel mai grav a fi sa rămânem fără capacitate de terapie intensivă, pentru că ştim că de fapt asta este problema majoră. Să rămânem cu capacitate limitată de internare pentru bolnavii simptomatici care au nevoie de oxigen şi de tratament. De aici trebuie să se înţeleagă că cifra de 1.500 pentru noi e îngrijorătoare, pentru că fiecare cifră ,un procent din ea înseamnă internare în terapie intensivă. Fiecare 1.000 de cazuri, aproape 50 din ei ajung în terapie intensivă în următoarele zile, aşa că acesta este scenariul pe care încercăm să îl evităm inclusiv prin creşterea numărului paturilor în terapie intensivă”, a declarat Raed Arafat la Digi 24.

Șeful DSU consideră că cea mai mare problemă rămâne resursa umană, dar că medicii rezidenți ar putea reprezenta o soluție.

Cea mai serioasă problemă care rămâne e cea a resursei umane care chiar dacă te duci şi faci sute de paturi, dacă nu au resursa umană necesară, atunci bineînţeles nu ai cum să le operezi. Deci noi încercăm să găsim soluţiile, ca pe lângă creşterea numărului de paturi, să rezolvăm şi problema de personal, folosind rezidenţii de ani mari, detaşând medici, deci acel personal medical între unităţile sanitare, lucru pe care l-am făcut în ultima perioadă”, a adăugat Raed Arafat.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW