Sunday, July 21, 2024
Jurnalism corect


Radu Mihaiu: Biroul Electoral de Sector constată cazuri de fraudă şi sesizează organele de urmărire penală

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 17 iunie 2024

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a spus luni, 17 iunie, că Biroul Electoral de Sector (BES) a constatat cazuri de fraudă la alegerile locale din 9 iunie şi că va sesiza organele de urmărire penală. Primarul în funcție al Sectorului 2 a declarat în repetate rânduri că are dovezi privind probleme grave în derularea procesului de vot la 36 de secții de votare, unde ar vrea ca voturile să fie renumărate.

„În sfârşit BES constată cazuri de fraudă şi sesizează organele de urmărire penală. Alegerile de la Sectorul 2 se vor lăsa cu multe dosare şi anchete. 

La secţia 248, după 4 zile de stat la porţile Biroului Electoral de Sector, au apărut voturi în plus. Coincidenţă sau nu, e fix cazul cu care se lăuda PSD că a mai găsit în ea 39 de voturi în plus pentru domnul Hopincă”, a scris Mihaiu într-o postare pe Facebook.

Conform edilului în exercițiu, BES a stabilit că la secția nr. 248, în procesele verbale de consemnare a rezultatelor pentru funcțiile de primar și consilier local au fost menționate 9 buletine de vot în plus, față de numărul de alegători.

„Ce nu e de înțeles e de ce abia acum au raportat astfel de incidente. Sunt zeci de secții în care apar voturi în plus inexplicabile, dar doar la aceasta au respectat procedura și au anunțat organele de urmărire penală.

Asta în sine e o suspiciune că s-a încercat mușamalizarea fraudei”, a completat Mihaiu.

Duminică, Biroul Electorul a Sectorului 2 a decis că voturile exprimate în secțiile 195 și 265 din Sectorul 2 al Capitalei vor fi renumărate. Decizia survine în contextul în care, în acest moment, diferența dintre candidatul PSD, Rareș Hopincă, și cel al ADU, Radu Mihaiu, este de circa 300 de voturi în favoarea social-democratului.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW