Saturday, February 29, 2020
Jurnalism corect


Radu Mazăre rămâne închis în Penitenciarul Rahova. Decizia Înaltei Curți

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie , at 23 ianuarie 2020 Etichete:

Radu Mazăre rămâne închis în Penitenciarul Rahova. Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au respins cererea fostului edil al Constanței să fie eliberat. 

În cererea sa de eliberare, Radu Mazăre a invocat un document în care se arată că ministerul Justiției din Madagascar a sesizat autoritățile din țara noastră cu privire la procedura de extrădarea fostului edil.

Conform documentului, autoritățile din Madagascar ar dori să reia procedura pentru extrădarea lui Mazăre pentru că  ar fi fost nelegală, iar pentru asta Radu Mazăre trebuie trimis înapoi.

Radu Mazăre a fost condamnat definitiv la 9 ani de închisoare cu executare pe data de 8 februarie 2019 când se afla în Madagascar. În această speță el a fost acuzat, alături de alţi funcţionari, de atribuirea nelegală a unor terenuri, prejudiciul estimat de DNA ridicându-se la 114 milioane de euro.

Ulterior, pe data de 3 mai 2019, Mazăre a mai primit, în primă instanță, o condamnare de 9 ani și 10 luni de închisoare în „dosarul Polaris” fiind acuzat de trei infracţiuni de luare de mită, abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit şi conflict de interese. Procurorii DNA susțin că ar fi primit mită 8 milioane de euro și 8 milioane de lei pentru a ajuta o companie să câștige mai multe licitații.

Citeste si:  Radu Mazăre rămâne în închisoare / Curtea de Apel București i-a respins cererea de eliberare

În urma condamnării, Mazăre a fost extrădat din Madagascar.

sursa foto: Inquam Photos/George Călin

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW