Monday, September 26, 2022
Jurnalism corect


Radu Mazăre rămâne în închisoare / Curtea de Apel București i-a respins cererea de eliberare

By Daniela Eremia , in Justitie Stirile zilei , at 9 decembrie 2019 Etichete: , , ,

Curtea de Apel București a dat verdictul în cazul lui Radu Mazăre în ceea ce privește contestaţia la executare. Instanța a decis că fostul primar al Costanței va rămâne în închisoare. Decizia Curții de Apel nu este definitivă.

„Respinge, ca inadmisibilă, contestaţia la executare formulată de contestatorul-condamnat M.R-Ș. În baza art. 275 alin. 2 C.p.p. obligă contestatorul-condamnat la plata sumei de 200 lei, reprezentând cheltuielile judiciare avansate de către stat. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 09.12.2019”, se arată în decizia Curții de Apel București.

Radu Mazăre a susținut că procedurile prin care a fost adus în țară au fost încălcate, așa că fostul primar al Constanței a criticat, la Curtea de Apel București, extrădarea sa din Madagascar

,,M-am tot întrebat dacă se poate realiza o dreptate, nu vreau sa discut cuantumul pedepsei, eu discut modul de punere în executare și ma întrebam dacă se poate face o dreptate prin nedreptate. Am simțit pe toată perioada în care am fost arestat în Madagascar, am simțit că e în neregulă. 6 zile am fost într-un birou Interpol. Nu mi-au fost arătate acte. Șeful Interpol a venit la mine și m-a amenințat să semnez să mă întorc în România de bunăvoie. Nu mi-am dat acest consimțământ. (…) M-au luat pe sus ca pe un pachet și m-au adus în România cu încălcarea tuturor drepturilor mele. Consider că mă aflu într-o detenție nelegală, cu încălcarea procedurilor”, susținea Mazăre.

Condamnat la 9 ani

Radu Mazăre a fost condamnat definitiv în dosarul retrocedărilor de la malul mării la nouă ani de închisoare. El a început executarea pedepsei în primăvară, după extrădarea din Madagascar.

Dosarul a fost trimis în judecată în anul 2008. Mazăre și alte 36 de persoane au intrat în vizorul DNA, în legătură cu restituirea şi atribuirea nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din Constanţa.

Potrivit procurorilor, au fost restituite ilegal suprafețe de plajă şi faleză. Prejudiciul calculat de anchetatori în dosar este de aproximativ 114 milioane de euro.

Sursă foto: Inquam Photos/George Călin 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW